Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben weer laten zien wat we kunnen”

Joy Van den Bogerd (City Pirates) ziet ondanks nederlaag meer positieve punten dan vorige week

- STEVEN ROSIERS

De nederlaag van City Pirates in Hoogstrate­n was niet echt een verrassing. Met maar liefst zeven afwezigen en een lastige week achter de rug kon moeilijk een topprestat­ie verwacht worden. “Maar ons spel was veel beter”, ziet Joy Van den Bogerd toch een aantal hoopvolle elementen.

Weggespeel­d werd City Pirates op geen enkel moment. De 1-0 van Lambrechts was de enige grote kans van Hoogstrate­n in de eerste helft, maar City Pirates was zelf ook onmondig. “Zeker in het begin was het een beetje zoeken”, geeft Van den Bogerd toe. “De opstelling van Hoogstrate­n (een 3-4-2-1,

red) is moeilijk te bespelen. Bovendien misten we onze vier zaalvoetba­llers en was ook Delalieux in laatste instantie uitgevalle­n. Dat is jammer, want donderdag had hij nog tactisch getraind. Ook Fall en Verboven ontbraken en dat is toch wat veel om allemaal op te vangen.”

Toch kon City Pirates in de tweede helft aanspraak maken op een punt. Dreesen zag de beste kans gered worden door Smet. “We hadden tijdens de pauze tactisch bijgestuur­d en het liep beter. Het is spijtig dat we met lege handen achterblij­ven. Als we onze kansen afmaken, dan pakken we minstens een punt. Zeker na die rode kaart hebben we immers nog drie à vier kansen gehad.”

Toch kon Van den Bogerd wel leven met de prestatie van City Pirates, veel meer dan vorige week tegen Turnhout. “Ik ben tevreden. De jonge gasten hebben het goed gedaan en verdienen een proficiat. Wat vorige week betreft, is alles wat er toen gebeurd heel hard uitvergroo­t en dat vind ik jammer. Er is veel minder gebeurd dan er is geschreven. Dinsdag was alles al opgelost. Al moeten we er zelf ook uit leren. We moeten zoiets niet direct na de wedstrijd doen en zeker niet als er een journalist in de buurt is. We moeten dan gewoon zeggen dat we het dinsdag verder bespreken. Maar goed, we zijn een veel te goede groep om zoiets te laten hangen. We hangen perfect aan elkaar en er is onderling veel respect. Er zijn absoluut geen problemen. Ons spel was al veel beter en we hebben weer laten zien wat we kunnen.”

Geen schrik krijgen

Met één op zes staat City Pirates wel onderin, maar daar wil Van den Bogerd niet te veel gewicht aan geven. “Het klopt dat de start belangrijk is, maar er zijn nog maar twee van de dertig wedstrijde­n gespeeld. We moeten nog geen schrik krijgen en zeggen dat het een moeilijk seizoen wordt. Daar hebben we te veel kwaliteite­n voor. We hebben in heel de voorbereid­ing twee keer verloren, de eerste keer na twee trainingen en de tweede keer tegen een profclub. We moeten dus vooral rustig blijven en geloven in onze kwaliteite­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium