Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Foto van het klassement komt in de kleedkamer”

Bart Hendryckx dirigeert Zoersel naar onverwacht­e droomstart in 1ste provincial­e

- MARK DE CLEENE

Zoersel heeft zijn start in eerste provincial­e allerminst gemist. Na de overtuigen­de zege op Branddonk pakte rood-groen de buit tegen Wuustwezel, dat een uur met tien man moest spelen. Uitblinker Bart Hendryckx was opnieuw goed voor twee doelpunten. “Deze start had niemand verwacht, maar het geeft ons vleugels”, zei de spits.

Toegegeven, dat Zoersel bij een 1-0-tussenstan­d de tegenstand herleid zag worden tot tien man, was een groot cadeau. “Dat speelde natuurlijk in ons voordeel, ja”, was Hendryckx eerlijk. “Maar we hebben die situatie wel perfect uitgespeel­d en omgezet in doelpunten.”

De spits scoorde de 2-0 en de 4-0 voor Zoersel en wordt zo tijdelijk topschutte­r. “Het loopt inderdaad lekker in de spits, want net als vorige week scoorde ik tweemaal. Toch denk ik dat vooral onze collectivi­teit het verschil heeft gemaakt. Het voetbal dat we op de mat leggen, mag best gezien worden.”

Na de zege staat Zoersel helemaal bovenaan, met 6 op 6. “Deze start had niemand verwacht”, gaat Hendryckx verder. “Het geeft ons vleugels en energie om er elke training en wedstrijd vol voor te gaan. De foto van de voorlopige rangschikk­ing hang ik dinsdag op in de kleedkamer”, lacht de spits.

Bij Wuustwezel nam assistent-trainer Benny Vanderjonc­kheyd het woord. “In de openingsfa­se hielden beide teams elkaar in evenwicht, maar na de uitsluitin­g van Schrauwen, werd het moeilijk. We kwamen niet of nauwelijks tot uitgespeel­de kansen.”

Vanderjonc­kheyd maakte vorig seizoen de promotie mee en zoekt naar oorzaken voor de slechte start. “We ondervinde­n dat het nu een stapje sneller gaat en de spelers moeten zich nog aanpassen. We moesten wel een paar verschuivi­ngen doorvoeren, maar toch miste ik ook enthousias­me. De winnaarsme­ntaliteit die op training heerst, moeten we ook tonen in wedstrijde­n. Onze doelstelli­ng om uit de gevarenzon­e te blijven, blijft gelden. Deze groep is in staat dat te realiseren.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Bart Hendryckx scoorde de 2-0 (foto) en de 4-0 tegen Wuustwezel.
FOTO KOEN FASSEUR Bart Hendryckx scoorde de 2-0 (foto) en de 4-0 tegen Wuustwezel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium