Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was bibberen tot de laatste seconde”

Ekeren van aanvoerder Joren Dingemans wint na spektakels­tuk met 4-3 van Kalmthout

- LIEVEN VERHEYEN

Ekeren en Kalmthout maakten er gisteren een waar spektakels­tuk van. De twee promovendi verwenden de supporters met liefst zeven doelpunten en een karrenvrac­ht aan kans. Eindresult­aat na negentig minuten voetbal: 4-3 voor Ekeren.

Aanvoerder Joren Dingemans was de absolute uitblinker bij de thuisploeg. Met twee doelpunten en evenveel assists voor Niels Lambrechts was hij betrokken bij elk doelpunt.

“Met ons kenmerkend­e spel hebben we voor rust nauwelijks een kans weggegeven en konden we zelf twee keer scoren”, zegt Dingemans. “Eerst kon ik een vrije trap van Collin voor de uitkomende doelman binnenkopp­en, nadien werkte Niels zuiver af.”

“Het was een perfecte deviatie van Joren”, pikte Lambrechts in. “Ik kwam alleen voor doel en kon zo makkelijk scoren. Eigenlijk had ik voor de rust de voorsprong nog kunnen uitdiepen, maar ik verloor op een cruciaal moment de controle over de bal. Gelukkig kon ik nadien wel de 4-1 scoren en hielden we de punten thuis.”

Na een uur spelen leek de partij helemaal beslist toen Dingemans opnieuw met het hoofd scoorde, maar een waanzinnig slot zorgde voor spanning tot de laatste seconde. Dingemans: “Als we onder druk staan, moeten we nog de bal nog beter in de ploeg kunnen houden”, zegt de captain. “Nu was het bibberen tot het einde”

Bij Kalmthout beseften ze na de nederlaag vooral dat er meer inzat. “We begonnen veel te laks en kwamen door individuel­e fouten op achterstan­d”, zegt Stef Everaert, die na de pauze veel meer kon inschuiven. “Ons uitvoetbal­len was toen zuiverder en dan kan ik mee aanvallen. Helaas konden we onze verloren eerste helft niet meer goedmaken. Een punt zat er zeker in.”

Woorden die door ploegmakke­r Van den Buijs enkel worden beaamd. “We moeten voor deze nederlaag in de spiegel kijken. Het is simpel: volgende week moeten we zien dat we van bij de aftrap bij de les zijn.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Ekerse vreugde na het tweede doelpunt van Niels Lambrechts. Na een spektakels­tuk pakte de thuisploeg uiteindeli­jk ook de zege tegen Kalmthout.
FOTO KOEN FASSEUR Ekerse vreugde na het tweede doelpunt van Niels Lambrechts. Na een spektakels­tuk pakte de thuisploeg uiteindeli­jk ook de zege tegen Kalmthout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium