Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eén op zes is te weinig voor een club als Loenhout”

Loenhout van trainer Eric Leffelaer mist vooral efficiënti­e

- LIEVEN VERHEYEN

Zowel Loenhout, zonder Thomas Aertsen, als Achterbroe­k, zonder Jeroen Van Landeghem, miste zijn vaste targetspit­s. En dat had gevolgen voor de uitslag. 0-0 bleef het. Erik Leffelaer, destijds als speler zelf elk seizoen goed voor dertig doelpunten of meer en tegenwoord­ig trainer van Loenhout, heeft geen verklaring voor het gebrek aan efficiënti­e.

“Ik weet momenteel niet hoe we de bal in doel kunnen krijgen”, aldus Leffelaer na het doelpunten­loos gelijkspel. “Wilskracht en voetballen­d vermogen is er voldoende aanwezig, maar eens we in de zone van de waarheid komen, maken we telkens de verkeerde keuze. Op dat onderdeel kunnen we moeilijk trainen. Dat moet van de spelers zelf komen.”

Door het gebrek aan scorend vermogen staat Loenhout met één op zes niet op de plaats waar iedereen dacht dat de club na twee speeldagen zou staan.

“Eén op zes is veel minder dan iedereen had verwacht. We kun- nen dan naar de tactiek van de tegenstrev­er wijzen, die veel volk achter de bal houdt, maar als je zeventig procent balbezit hebt, moet je dat omzetten in doelpunten. Volgend weekend spelen we tegen titelkandi­daat Lentezon, misschien krijgen we dan wel ruimte en benutten we de kansen”, aldus Leffelaer.

Endrit Voca kwam namens Loenhout nog het dichtst bij een doelpunt. “Het mocht tweemaal net niet zijn”, zegt Voca. “Een schot tegen de lat en een vrije trap die net niet ver genoeg in de hoek was, waardoor de doelman hem nog kon redden. Er zat meer in, maar al bij al is de uitslag terecht.”

Bij de bezoekers zagen we niets dan lachende gezichten na het gelijkspel. “We gaan met een zeer goed gevoel naar huis”, zei doelman Gommeren. “Na de rust ben ik enkele keren aan het werk gezet, maar ik trok telkens aan het langste eind. Naarmate de wedstrijd vorderde, geloofden we echt in een goede afloop.”

Trainer De Swaef was eerlijk in zijn analyse. “We hebben gekozen voor een goede organisati­e en een hecht blok. Als we open hadden gespeeld, hadden we geen schijn van kans”, aldus De Swaef.

Na afloop was iedereen het er unaniem over eens dat de 18-jarige Dunken Van de Velde, zoon van gewezen topscheids­rechter Joeri, een uitstekend­e wedstrijd had gefloten. Er zit nog toekomst in de arbitrage, en dat kan bij een doelpunten­loos gelijkspel ook een mooie opsteker zijn.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Wouter Meeusen (rechts) probeert Bram Hillen al dan niet foutief van de bal te zetten.
FOTO KOEN FASSEUR Wouter Meeusen (rechts) probeert Bram Hillen al dan niet foutief van de bal te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium