Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In mijn eentje kon ik het niet afmaken”

Brit Ross Lamb snelste in spurt met twee, Stijn Goolaerts rijdt zich in de kijker

- KAREL LEMMENS

De Brit Ross Lamb schreef gisteren de tweede editie van de vernieuwde Ster van Aartselaar op zijn naam. De 22-jarige renner uit Nottingham versloeg in een spurt de Oost-Vlaming Lennert Teugels. Benjamin Verraes, de winnaar van vorig jaar, moest dit keer genoegen nemen met de derde plaats.

Net als in de eerste editie werd de wedstrijd vrij snel in een beslissend­e plooi gelegd. Al na de tweede grote ronde splitste een ruime groep van zevenender­tig renners zich af van de rest. Het peloton zou niet meer terugkeren. Stijn Goolaerts probeerde dan weg te rijden uit die kopgroep en begon met een twintigtal seconden voorsprong aan de slotronde van zeventien kilometer.

“Meer dan vijfentwin­tig seconden voorsprong kreeg ik nooit bij elkaar”, vertelde Goolaerts. “Toen ik omkeek, zag ik vier renners van Cibel-Cebon op kop rijden. Ik besefte meteen dat het op mijn eentje niet zou lukken en heb me dan laten uitzakken. Zo kon ik even recuperere­n voor het aanvatten van de Hollebeeks­traat die licht oploopt. Doe ik dat niet en komen ze bij mij op die hellende weg, dan moet ik er direct af.”

“Al bij al kan ik niet ontevreden zijn. Zaterdag liep het al redelijk (Goolaerts werd derde in de interclubw­edstrijd in Nieuwkerke­n Waas, red.), maar nu lag de snelheid heel de wedstrijd lang enorm hoog. Ik had de indruk dat iedereen bij het aansnijden van de finale à bloc zat. Er werd even snel gereden als op zaterdag, maar toen was de wedstrijd volledig vlak, terwijl er nu een hoogtevers­chil te overbrugge­n viel. Bovendien stond er nu veel meer wind.”

“Ik had gedacht dat die ruime kopgroep sneller zou uitgedund worden, maar dat gebeurde niet. Er viel even een dood moment en dat was ideaal om vol aan te gaan. Ik hoopte dat ik enkele renners zou meekrijgen, dan was er wel misschien een kans op slagen geweest. Dat gebeurde jammer genoeg niet en de groep kwam weer samen.”

In de slotfase konden de Brit Ross Lamb en Lennert Teugels nog een kleine voorsprong nemen.

“Ik wist dat Lamb sneller was in de spurt”, zei de Oost-Vlaming. “Op tweehonder­dvijftig meter van de finish verloor hij wat snelheid doordat hij met zijn voorwiel in een put terechtkwa­m. Ik dacht dat dit het moment was om voluit door te gaan en maakte de fout om iets te snel naast hem te komen. Vanop een kilometer van de streep zat hij al op kop en daardoor dacht ik dat ik kans maakte. Ik had beter nog iets langer in zijn wiel gebleven, want hij nam snel opnieuw een fietslengt­e en toen wist ik dat het over was.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? De Brit Ross Lamb klopte Lennert Teugels in een spurt met twee.
FOTO TOM GOYVAERTS De Brit Ross Lamb klopte Lennert Teugels in een spurt met twee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium