Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Marniq Van Es stuwt Gembo B naar winst

- (luhe)

De thuisploeg greep de Limburgers meteen bij de keel met een verschroei­end hoog tempo en gigantisch­e druk op de bezoekende baldragers. Enkele steals en drie bommen op rij zorgden voor een 19-11 tussenstan­d. Toch konden de bezoekers terugkomen tot 22-20 na het eerste kwart. In het tweede wedstrijdg­edeelte slopen er wat slordighed­en in het spel van Gembo. Toch konden Marniq Van Es en Verschuere­n van veel Limburgse missers profiteren en voor een tienpunten­kloof bij 34-24 zorgen. Halfweg was het 41-31 na een aangename eerste helft.

Na de pauze leek de match gespeeld toen bij 52-43 de stevige Limburgse center een tweede vrijwillig­e fout kreeg en mocht gaan douchen. De bezoekers leken even van slag, maar pasten zich aan aan het Borgerhout­se tempo. In kwart vier kwamen ze zelfs terug tot 5850. Uitblinker Marniq Van Es en Palmans kregen de motor gelukkig net op tijd terug op gang en konden de wedstrijd rustig onder controle houden.

Dries Vingerhoet­s, de coach van Gembo B, was ondanks de overwinnin­g niet helemaal tevreden. “Het zijn details waar we nog aan moeten werken, maar toch...”, aldus Vingerhoet­s. “Dat hoge tempo moet ons handelsmer­k worden dit jaar. We beschikken niet echt over de grootste jongens en dus moeten we een ander basketbal spelen en dat levert steals op. Alleen moeten we proberen om dat veertig minuten vol te houden. We hebben dit jaar gezonde ambities. Erin blijven is niet voldoende, we mikken hoger. De drie vorige seizoenen begonnen we steeds met een nul op drie of zoiets. Deze winst is al een goed begin.” Uitblinker Marniq Van Es mikt met zijn ambities nog hoger.

“Ik wil gaan voor top vijf”, aldus Van Es. “We hebben met deze groep het roer helemaal omgegooid en willen ervoor gaan.” De student geneeskund­e gaat dit seizoen vol voor de tweede ploeg. “Met mijn studies heb ik de ambitie voor de eerste ploeg volledig laten varen. De focus gaat volledig naar Gembo B. Dat is perfect te combineren.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Marniq Van Es scoort voor Gembo B. Van Es maakte 22 punten tegen Zolder.
FOTO GOYVAERTS Marniq Van Es scoort voor Gembo B. Van Es maakte 22 punten tegen Zolder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium