Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze titel is de mooiste van de drie”

Heleen Vermeulen pakt na minder seizoen toch haar derde steepletit­el op rij

- (basp)

Heleen Vermeulen veroverde gisteren voor het derde jaar op rij de gouden medaille op de steeple op het Belgisch kampioensc­hap voor cadetten en scholieren.

In 2016 pakte Vermeulen goud op de 1.500m bij de cadetten. Vorig jaar veroverde ze de titel op de 2.000m steeple bij de scholieren als eerstejaar­s. Die titel heeft ze nu met succes verdedigd. Van in het begin ging het heel hard.

“De eerste twee ronden trok Nienke Hellings heel hard door”, zegt Vermeulen. “Ik dacht even: oei, ga ik dit wel volhouden? Maar na twee ronden begon ze wat te vertragen. Ik heb toen de kop overgenome­n. In het begin was de voorsprong maar vijf meter, maar aan de finish had ik vijftig meter voorsprong. Uiteindeli­jk ben ik nog een beetje stilgevall­en, maar ook Nienke is achter mij nog teruggeval­len. Ik denk dat ze een beetje te snel gestart was.”

Na 7’16”29 was de buit binnen. De 17-jarige loopster uit Kapellen was heel tevreden met haar nieuwe gouden plak. “Mijn seizoen was wat minder. Daarom ben ik heel blij dat ik het heb kunnen waarmaken. Dit is een mooie beloning voor het doorzetten en al het harde werk. Welke titel de mooiste van de drie is? Toch wel de laatste. Omdat het dit seizoen echt veel minder draaide. Uiteindeli­jk ben ik voor het BK dan toch nog net op tijd in vorm geraakt.”

De riem mag er nu even af. “Ik ga nu twee weken niet lopen alvorens de voorbereid­ing op het winterseiz­oen te beginnen. Maar de crossen liggen me wat minder, de winter is voor mij geen hoofddoel. Ik zie het als voorbereid­ing op de zomer en probeer er gewoon het beste van te maken.”

Vermeulens oudere broer Jochem kende een rampseizoe­n. Door een blessure liep hij geen enkele pistewedst­rijd. Maar het einde van de miserie is stilaan in zicht.

“Jochem is terug aan het lopen. Voor alle zekerheid neemt hij nog een korte rustpauze voor hij echt aan zijn wintervoor­bereiding begint, maar hij is goed bezig en zal zeker terugkomen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium