Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zeker voor herhaling vatbaar”

FT Antwerpen sluit stage in Shanghai af met 1-6-verlies tegen Halle-Gooik

- MARCEL BERNAERTS

FT Antwerpen sloot de voorbereid­ing op het komende seizoen af met een niet alledaagse stage van een week in de Chinese havenstad Shanghai. Met dank aan Antwerps schepen Ludo Van Campenhout, die de banden tussen de twee havenstede­n wilde versterken.

De stage, waarin ook ruimte werd gelaten voor ontspannin­g en ontdekking van de plaatselij­ke cultuur, werd afgerond met een galawedstr­ijd tegen HalleGooik. Dat die match met 1-6 werd verloren, zorgde niet meteen voor een slecht gevoel bij trainer-coach Karim Bachar.

“Halle-Gooik domineert al jaren het nationale futsal”, aldus Bachar. “Voor dit seizoen hebben de Brabanders een team uitgebouwd dat Europees wil meedoen voor de prijzen. Verliezen tegen Halle-Gooik is geen schande. Vooral omdat we, ondanks de afwezighei­d van Hitou, El Fahsi en Zemmouri, toch dertig minuten goed meegespeel­d hebben. Uiteindeli­jk werd het verschil pas in de slotfase gemaakt. Dit is zeker geen valse noot in een stage die voor de rest schitteren­d is verlopen. Ik zou het eerder een mooie afsluiter van een prachtige ervaring durven noemen.”

“De bedoeling van een stageweek is stevig te trainen, de basis te leggen voor het nieuwe seizoen en ervoor te zorgen dat de nieuwkomer­s zich beginnen thuis te voelen en dat er een groep ontstaat. Dat is zeker gelukt, maar wat deze stage uniek maakte, is de locatie. Weinig mensen krijgen de kans om dit land te bezoeken. Dat beseften we met trainers en bestuur maar al te goed. We hebben dan ook geprobeerd een evenwicht te vinden tussen inspanning en ontspannin­g. Shanghai is een stad met meer dan 24 miljoen inwoners. Dus vonden we het niet meer dan normaal dat we de jongens de tijd gaven deze stad te ontdekken. Omdat we vooral naar hier waren gekomen om het voetbal - en het zaalvoetba­l in het bijzonder - te promoten, hebben we ook enkele keren aan een aantal plaatselij­ke jeugdspele­rs training gegeven. Dat was zeker een verrijkend­e ervaring. Als het budget het volgend seizoen toelaat, is deze stage zeker voor herhaling vatbaar.”

 ?? FOTO RR ?? De spelers van FT Antwerpen hebben in Shanghai een unieke week beleefd.
FOTO RR De spelers van FT Antwerpen hebben in Shanghai een unieke week beleefd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium