Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bekendste cafébaas van polder trekt Open Vld-lijst

Raf Merveille van De Leeuw van Vlaanderen stapt in politiek

- ERIK VANDEWALLE

Raf Merveille (58), de alombekend­e cafébaas van De Leeuw van Vlaanderen in Zandvliet duwt de Open Vld-lijst in het polderdist­rict. Dirk Daems (55) is lijsttrekk­er. De liberalen maken hun comeback na zes jaar afwezighei­d.

Na zes jaar staat Open Vld opnieuw op de politieke kaart van het polderdist­rict. Bij de laatste gemeentera­adsverkiez­ingen maakte Open Vld, samen met CD&V en sp.a, deel uit van de kartellijs­t Team 2040. Alleen leden van sp.a raakte verkozen, zodat de toenmalige Open Vld-districtss­chepen Dirk Daems zijn mandaat niet kon verlengen. Na zes jaar politieke stilte pakken de liberalen opnieuw uit met een lijst. Dirk Daems staat op nummer één en Raf Merveille, de bekendste cafébaas uit de polder, duwt de lijst.

“Ik doe al meer dan veertig jaar zaken en dus is mijn keuze voor Open Vld volgens mij niet echt een verrassing”, zegt Merveille.

Wie de parking van het café oprijdt, kan nochtans niet naast de affiche van N-VA, met daarop Bart De Wever en districtsb­urgemeeste­r Carl Geeraerts, kijken. “Dat moet kunnen. Ook CD&V heeft in het café al vergaderd. Affiches van Open Vld hangen er nog niet, want die moeten we nog maken. Ik doe mee met deze verkiezing­en in het belang van de drie polderdorp­en. Het wordt hoog tijd dat het polderdist­rict blijvend op de politieke kaart in Antwerpen staat. De voorbije decennia zijn we al te vaak bena- deeld. De lasten waren en zijn voor ons, maar de lusten houdt ’t Schoon Verdiep te veel in Antwerpen. Het is hier geen stad, maar wij moeten wel alle regels volgen die de stad uitschrijf­t en die alleen rekeningho­uden met een stedelijk milieu. Wij leven in een platteland­sdorp en hebben nood aan eigen specifieke regels”, vindt Raf Merveille.

“Deze week maken we de volledige lijst bekend”, besluit lijsttrekk­er Dirk Daems. “Maar ik steek niet onder stoelen of banken dat we opnieuw rekenen op minstens een verkozene. Hopelijk zit er zelfs een tweede zitje in.”

Raf Merveille

Cafébaas

“Ik doe dit in de eerste plaats in het belang van de drie polderdorp­en.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Raf Merveille: “Een platteland­sdorp is geen stad en heeft dus nood aan eigen regels.”
FOTO ERIK VANDEWALLE Raf Merveille: “Een platteland­sdorp is geen stad en heeft dus nood aan eigen regels.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium