Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen ouders, geen relatie, geen kinderen: niets staat me in de weg”

David Davidse verhuist van Antwerpen naar Benidorm

- (gvh)

Acteur en stemcoach David Davidse (63) verkoopt zijn twee Antwerpse lofts om een nieuw leven te beginnen in Spanje. Hij zoekt een huis in Benidorm. “Ik trek er al dertig jaar op vakantie en heb er mijn hart verloren.”

Twee keer eerder was het al bijna zover. In 2002 wou David Davidse al naar Spanje verhuizen. “Maar toen kreeg mijn moeder een hersenbloe­ding. En in 2012 lukte het financieel niet. Maar nu staat niets me in de weg”, beseft de zoon van televisiem­aker Bob Davidse, alias Nonkel Bob.

“Mijn ouders zijn overleden, ik heb geen kinderen en geen relatie. Ik kan doen wat ik wil. Ik ben bovendien met pensioen. En er was een burenruzie als spreekwoor­delijke druppel die de emmer deed overlopen.”

“Dus verkoop ik mijn lieve loftjes in Antwerpen. Een rustieke loft en een designloft, met een gemeenscha­ppelijke tuin. Zei Sandrine dat ze een huis zoekt in Antwerpen? Dat ze me maar een berichtje stuurt. Volgende week zijn het kijkdagen!”

Grote vriendenkr­ing

Dat Benidorm zijn nieuwe thuishaven moet worden, is zeker geen toeval. “Ik heb er mijn hart verloren. In de dertig jaar dat ik er kom, heb ik er een grote vriendenkr­ing uitgebouwd. De familieled­en met wie ik het meest contact heb, wonen er. Het is een internatio­nale, homovriend­elijke stad en ik spreek een behoorlijk mondje Spaans. En er is veel zon”, somt Davidse de pluspunten op.

Hij ziet zichzelf ook niet bepaald in een kolonie Vlaamse senioren terechtkom­en. “Er bestaat hier een vertekend beeld van Benidorm. België staat er maar op de vijfde plaats op vlak van toerisme. Het zijn de Spanjaarde­n zelf die op de eerste plaats staan. Ze noemen de stad niet voor niets ‘Madrid Plage’. Zodra de Madrilenen een lang weekend vrij hebben, trekken ze naar Benidorm.”

Davidse mag dan wel naar Spanje verhuizen, dat betekent niet dat hij de Belgische deur helemaal achter zich dichttrekt. “Wees gerust, ik ben niet van plan me in Spanje te gaan begraven. Het is mijn bedoeling om nog terug te keren voor theaterof musicalpro­ducties. Ik zal dus zeker nog contact houden met Antwerpen!”

 ?? FOTO PVW ?? David Davidse: “Ik kan nu doen wat ik wil.”
FOTO PVW David Davidse: “Ik kan nu doen wat ik wil.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium