Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouwt bronzen Van der Poel even rust in?

- (bow)

Mathieu van der Poel sloot zijn mountainbi­keseizoen af met een bronzen medaille op het WK in Lenzerheid­e. Na een mindere start zette hij een knappe inhaalrace in, maar de twee leiders kreeg hij niet meer in het vizier.

“Toen ik dichterbij kwam, gingen die twee ook weer gas geven. Toen wist ik wel dat ik voor die bronzen medaille moest gaan”, zei de 23-jarige Nederlande­r.

De zege ging naar de Zwitserse topfavorie­t Nino Schurter, die zo zijn zevende regenboogt­rui pakte, de vierde op een rij. De Italiaan Gerhard Kerschbaum­er won zilver.

Tweede in de eindstand van de Wereldbeke­r en derde op het WK: het seizoen van Van der Poel op de mountainbi­ke was knap, alleen die grote zege ontbrak.

“Ik ben tevreden. De Olympische Spelen van Tokio 2020 zijn mijn grote doel. Ik heb nog twee jaar de tijd om te verbeteren, ik ben op de goede weg.”

Zondag start hij in principe al zijn veldritsei­zoen in Geraardsbe­rgen.

“Ik moet wel opletten dat ik niet te veel doe”, zei de Nederlande­r zaterdag na de podiumcere­monie. Zeker nu hij – net als Van Aert – komend voorjaar ook op de weg wil presteren in enkele koersen. Een rustperiod­e is welkom. Geeft hij forfait voor Geraardsbe­rgen en eventueel ook de veeleisend­e Wereldbeke­rcrossen in de Verenigde Staten?

“We gaan het bespreken met Mathieu, als er iets aan zijn komend programma verandert, zullen we het communicer­en”, aldus ploegmanag­er Philip Roodhooft.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Mathieu van der Poel.
FOTO EPA-EFE Mathieu van der Poel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium