Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Githa Michiels maakt zich zorgen voor Tokio

- (bow, ebh)

Huilend kwam Githa Michiels zaterdag als elfde over de finish in het Zwitserse Lenzerheid­e. Ze reed een dijk van een wedstrijd, maar door een lekke band in de eerste ronde moest ze vanuit dertigste positie aan een achtervolg­ingsrace beginnen.

Hoe dan ook heeft onze landgenote haar beste seizoen ooit achter de rug, waarin ze ook brons pakte op het EK.

“En ik voel dat ik nog kan verbeteren. Met de Olympische Spelen van Tokio in 2020 als hoofddoel. Al maak ik mij toch wat zorgen. Ik ben de enige Belgische vrouw die UCI-punten sprokkelt. België moet bij de vrouwen in de top twintig staan en we staan nu achttiende. Maar ik moet in mijn eentje veel wedstrijde­n rijden om die punten te pakken, terwijl andere landen meerdere pionnen hebben. Daarom ga ik met de bond samenzitte­n. Want ik moet vaak voor alle kosten opdraaien voor verplaatsi­ngen. Ik hoop ook dat ik opnieuw een topsportst­atuut krijg (dat ze is kwijtgespe­eld na de Spelen van Rio, red.), dat zou al een stap vooruit zijn. Want wie top tien kan rijden, kan ook op het podium staan. En dat is mijn doel.”

Zilver voor Maes

Martin Maes (21) pakte gisteren een zilveren medaille op het WK downhill – geen olympische discipline. Het was voor de Waal pas zijn derde downhillra­ce van het seizoen. Vorige week won hij de laatste Wereldbeke­rmanche in La Bresse en nu strandde hij op slechts twee tienden van het goud, dat naar de Franse titelverde­diger Loïc Bruni ging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium