Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wauters en Meesseman wellicht fit voor WK

-

De Belgian Cats hebben zonder Ann Wauters en Emma Meesseman met een prachtpres­tatie gewonnen van Turkije. Goed nieuws kwam er ook uit de ziekenboeg: beide sterkhoude­rs raken wellicht klaar voor de start van het WK.

Na de nipte nederlaag van vrijdag namen de Belgian Cats een dag later op een verbluffen­de wijze revanche tegen Turkije, de nummer vier van het laatste WK. Kyara Linskens (14 punten, 9 rebounds), Julie Allemand (15 punten), Kim Mestdagh (11 punten) en Julie Vanloo (5 bommen) waren de uitblinker­s. Bondscoach Philip Mestdagh zag dat zijn Cats vooral schitteren­d reageerden op de afwezighei­d van het duo Meesseman - Wauters.

Beide sterspeels­ters hadden overigens goed nieuws. “Ik heb voor het eerst het gevoel dat ik tijdens het WK zal kunnen spelen”, zei Wauters. “Het is de bedoeling volgend weekend al wat minuten te pakken tegen Argentinië om te zien hoe ik daarop reageer.”

En Meesseman liet weten dat “de revalidati­e (van haar voet, red.) goed verloopt. Ik denk dat ik op het WK alle matchen zal kunnen afwerken.”

Mestdagh gaf de selectie vrij voor het WK in Tenerife (22-30 septem- ber). Manon Grzesinski, Laure Resimont en Serena-Lynn Geldof vallen af. Zij blijven als invaller wel bij de selectie om eventuele blessures op te vangen.

De Cats werken vrijdag (Natoye, 21.00u) en zondag (Lange Munte Kortrijk, 14.15u) hun laatste twee oefeninter­lands in België af. Tegenstand­er is telkens Argentinië, de kampioen van Zuid-Amerika.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium