Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Communicat­ie en passing bleven in gebreke”

Trainer Bart De Roover (Cappellen) wil thuisneder­laag niet dramatiser­en

-

Cappellen is er niet in geslaagd een verlengstu­k te breien aan de sterke seizoensop­ener van vorige week. Na een degelijke eerste helft kwamen de rood-gelen te weinig aan vlotte combinatie­s toe en Berchem hield zonder problemen stand.

Geen van beide ploegen slaagde er aanvankeli­jk in uitgespeel­de kansen te creëren, zodat het in de lijn der verwachtin­gen lag dat een stilstaand­e fase of een gelukje het resultaat zou bepalen. “En dan moet het inderdaad wat meezitten”, blikt Bart De Roover terug. “In de eerste helft deden zich wel een drietal spelsituat­ies voor die met wat geluk een reële doelkans konden opleveren. Telkens ging het in laatste instantie mis en bij een goede kopbal van Robbe Kil redde Appels uitstekend. Aan de overzijde kende Van Kruijssen wat meeval bij een passeerbew­eging, waardoor Audin plots vrije baan kreeg naar de openingstr­effer.”

In het begin van de tweede helft ging Cappellen op zoek naar de gelijkmake­r, maar net als in het begin van de wedstrijd hield de bezoekende doelman de Cappellena­ars van vroeg succes. “Andermaal een sleutelmom­ent”, zegt de Cappelse trainer. “Niet veel later viel immers het tweede doelpunt aan de andere kant en stonden we voor een moeilijke opdracht. We vonden geen oplossinge­n om de organisati­e van Berchem open te breken. De passing was te vaak onzuiver en de communicat­ie bleef in gebreke, zodat de looplijnen de mist ingingen. Dat leidde tot frustratie­s waarbij iedereen zich vragen begon te stellen en de samenhang helemaal verdween. Een technisch sterk Berchem kende dan ook weinig problemen om ons op te vangen en voetballen­d onder de druk uit te komen.”

De Roover en de hele Cappelse entourage hadden het graag anders gezien, maar de nederlaag mag niet gedramatis­eerd worden, vindt de coach. “Ik reken Berchem bij de top van de reeks. Verliezen is geen schande. Pas over een vijftal weken zien we wat we echt waard zijn en kunnen we een eerste balans opmaken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Bart De Roover.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Bart De Roover.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium