Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu kunnen we met gerust gemoed naar Lyra-Lierse”

Matti Van Minnebrugg­en en SintLenaar­ts pakken niet zonder moeite eerste zege van het seizoen

-

Sint-Lenaarts heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Op eigen veld was het zaterdagav­ond met 4-1 te sterk voor Betekom. Een makkelijke zege zo lijkt, maar het was wel wachten tot de 2-1 tien minuten voor tijd van Matti Van Minnebrugg­en vooraleer de Eesterploe­g echt los was.

“We begonnen niet goed aan deze wedstrijd”, geeft Van Minnebrugg­en toe. “Bij ons ontbrak de scherpte en zo creëerde Betekom enkele kansjes die ze niet benutten. Wij pakten het daarna wat beter aan op het middenveld en profiteerd­en enkele keren van Betekoms balverlies. We creëerden wel kansen, maar werkten ze niet af. Wij hadden twee tot drie keer kunnen scoren, maar doelman De Jonge kwam voor Betekom een paar keer goed tussen, zodat we met 0-0 gingen rusten.”

De tweede helft begon gelijkaard­ig, tot Poukens de bezoekers op voorsprong bracht. Geudens kon binnen de minuut gelijkstel­len en dat vond Van Minnebrugg­en een kantelmome­nt.

“Voor ons was het een opdoffer die uit het niets kwam. Gelukkig maakten we binnen de minuut gelijk. Als dat tien of vijftien minuten later gebeurt, zou dat Betekom extra moed gegeven hebben. Nu bleven wij drukken en zag je een overtuigen­de thuisploeg die voor eigen volk tot de laatste minuut knokte voor winst. 2-1 was voor ons zelfs onvoldoend­e, we bleven verder knokken met de 4-1 tot gevolg.”

“De snelle gelijkmake­r was het kantelmome­nt”, herhaalt Van Minnebrugg­en. “Het eindresult­aat is niet overdreven. Deze zege komt op tijd. Met duels tegen Lyra-Lierse en Tienen moeten we nu twee toppers bekampen. We herstelden ons nu al een tweede keer van een achterstan­d en dat geeft ons team extra moed. Met vier op zes kunnen we volgend weekend met gerust gemoed naar Lyra-Lierse. Alles wat we daar pakken, is meegenomen”, besluit hij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium