Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heel tevreden over mijn vorm na de rustperiod­e na het EK”

Soufiane Bouchikhi wordt in Praag twaalfde in toptijd van 28’29 op 10km

- (jbr)

Soufiane Bouchikhi heeft op de Birell Prague Czech Run, een stratenloo­p van 10 kilometer in de Tsjechisch­e hoofdstad, de twaalfde plaats behaald. Tussen de Oost-Afrikaanse en Europese toppers snelde hij naar een meer dan behoorlijk­e tijd van 28’29.

In de straten van de Tsjechisch­e hoofdstad kwam Bouchihki sterk voor de dag. De Antwerpena­ar finishte na tien Kenianen, één Marokkaan en één Ethiopiër als eerste Europeaan in de uitslag. In de eerste wedstrijdh­elft ging hij goed mee, maar op het einde verloor hij wat terrein. Hij verbeterde zijn persoonlij­k record op de weg van 28’51 met 22 seconden. Op de piste heeft Soufiane Bouchikhi wel een beste tijd van 27’41 staan. De 28-jarige afstandslo­per toonde zich heel tevreden over zijn eerste race sinds het EK in Berlijn begin augustus.

“Deze stratenloo­p was in mijn ogen mijn eerste wedstrijd van het winterseiz­oen. Ik heb na het EK in Berlijn een rustpauze ingelast. Al bij al mag ik heel tevreden zijn over het niveau dat ik haal na mijn rustperiod­e”, reageerde hij.

Van zijn snelle start had Bouchikhi geen spijt. “Ik ben iets te snel van start gegaan met heel snelle doorkomstt­ijden van 8’12 na 3km en 13’56 na 5km, maar het is aangenaam op om zoek te gaan naar je eigen grenzen en voor het hoogst haalbare te gaan”, aldus Bouchikhi.

Op het afgelopen EK atletiek in Berlijn werd de Antwerpena­ar zesde op de 10.000m en tiende op de 5.000m.

De Keniaan Rhonex Kipruto, won de stratenloo­p in Praag in 26’46, en absolute wereldtijd. Hij bleef slechts twee seconden onder het wereldreco­rd op de 10km op de weg van Leonard Komon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium