Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Druk verhoogt na eerste verlies Beerschot Wilrijk

Coach Stijn Vreven hekelt “gebrek aan grinta” van zijn spelers

- HUGO FRET

Een zwak Beerschot Wilrijk kon amper kansen afdwingen bij Roeselare. Enkel tijdens de slotfase, na de late aansluitin­gstreffer van Noubissi, leek het Roeselare even in de problemen te kunnen brengen, maar de gelijkmake­r viel niet. Roeselare won voor het eerst, Beerschot Wilrijk verloor voor het eerst. En dat net voor de topper van vrijdag tegen KV Mechelen.

Een week eerder pakte Beerschot Wilrijk zijn eerste driepunter in de competitie, toch wijzigde coach Stijn Vreven zijn elftal. Zo kwam Gertjan De Mets voor het eerst aan de aftrap en moest Jorn Vancamp vrede nemen met een plaats op de bank. Alex Maes schoof naar de linkse flank.

“Ik wil nu geen technische of tactische evaluatie maken”, sprak coach Stijn Vreven. “Dan komen we weer op de dunne lijn van excuses. We kwamen naar Roeselare om te winnen, want we konden goede zaken doen in het klassement. Daarvoor moet je echter klaar zijn vanaf de eerste minuut en dat was mijn ploeg duidelijk niet. Spelen we zoals tijdens de tweede helft, dan verliezen we hier vandaag niet. Nu liepen we vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Roeselare heeft de overwinnin­g niet gestolen. We moeten gewoon naar onszelf kijken. Voor die zwakke start is maar één iemand verantwoor­delijk en dat ben ik. Ik ben het die voor de spiegel moet staan, want Beerschot Wilrijk zijnde mag je hier nooit verliezen.”

Roeselare schoot agressief uit de startblokk­en, dwong balbezit af en drukte Beerschot Wilrijk op eigen helft. Na een kort genomen hoekschop leed De Mets centraal balverlies, waardoor Roeselare een gevaarlijk­e counter kon opzetten. Rajsel werd vrijgespee­ld voor doel, maar zijn poging werd in extremis afgestopt door Grisez. Een eerste hoekschop werd nog afgeweerd, maar toen Prychynenk­o onmiddelli­jk hierna vrij ongelukkig een tweede hoekschop weggaf, kon Roeselare de score openen via een eigen doelpunt van Joren Dom.

Er was net geen kwartier gespeeld en Beerschot Wilrijk moest al in de achtervolg­ing. De ploeg knokte zich in de wedstrijd, maar het voetbal werd er niet onmiddelli­jk beter op. Roeselare liet de bal meer aan de tegenstand­er, kroop terug op eigen helft en loerde op de counter. Beerschot Wilrijk deed weinig of niets met dat balbezit.

Coach Vreven greep in tijdens de rust. Brogno en Vanzeir werden gewisseld voor Messoudi en Okotie. Hierdoor schoof Hoffer naar de rechtse flank en Messoudi, die sneller dan iedereen verwachtte zijn competitie­debuut mocht maken, nam de linkse flank voor zijn rekening. Maes werd centraal tweede spits achter Okotie.

“Het is schrijnend dat een 35-jarige speler als Mo Messoudi, die ongeveer een half jaar niet gespeeld heeft, noodgedwon­gen in de ploeg moet worden gedropt”, aldus Vreven. “Als die dan met meer honger, meer passie en meer intensitei­t invalt dan een groot aantal van mijn andere spelers samen, dan is er iets mis. Maar nogmaals, ik ben de degene die hiervoor verantwoor­delijk is. Ik moet er voor zorgen dat er met meer grinta gespeeld wordt vanaf de eerste minuut. Goed voetbal is niet voldoende in 1B. Er moet veel meer inzet, meer mentalitei­t getoond worden en dat vanaf het eerste tot het laatste fluitsigna­al.”

Pas halfweg de tweede helft kon Beerschot Wilrijk een eerste degelijke aanval opzetten. Messoudi opende op Grisez. Zijn voorzet vond opnieuw Messoudi voor doel, maar diens kopbal miste de juiste richting. Aan de overzijde haalde Rajsel verrassend uit, Vanhamel redde met de vuisten.

Net toen Beerschot Wilrijk iets beter in de match leek te komen, verdubbeld­e Roeselare de voorsprong na hoekschop. Vanhamel bracht in eerste instantie nog redding, maar het was uiteindeli­jk Godwin die na geharrewar voor doel de bal over de lijn kreeg.

Spits Noubissi werd nog ingebracht voor verdedigen­de middenveld­er Gertjan De Mets. Verder dan een kopbalpogi­ng van Dom, waarmee doelman Biebauw alle moeite had, kwamen de gasten aanvankeli­jk niet. Met nog vijf minuten te spelen lukte Noubissi uit het niets de aansluitin­gstreffer. Jimmy Hoffer vocht een duel uit op de rand van het strafschop­gebied, waardoor de bal voor de voet van Noubissi viel. Die twijfelde niet en schoot laag in de hoek voorbij Biebauw. Zo kregen de toeschouwe­rs onverhoopt toch nog een spannend slot. Verder dan een lage pegel van Van Hyfte pal op Biebauw kwam Beerschot Wilrijk niet meer. Heel zuur. En vrijdag wacht Malinwa.

“Als de 35-jarige Messoudi na een lange blessure hier invalt met meer honger, passie en intensitei­t dan bij een groot aantal van mijn andere spelers samen, dan is er iets mis.” Stijn Vreven Coach Beerschot Wilrijk

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium