Gazet van Antwerpen Stad en Rand

OPMERKELIJ­KE RECORDS 111 lippiercin­gs

-

Jaarlijks ontvangt het Guinness Book of World Records 60.000 aanvragen van mensen die een record willen vestigen. Slechts een klein percentage wordt gehonoreer­d. Enkele opvallende recordhoud­ers:

Meeste gestapelde dobbelsten­en op een kattenpoot: de kortharige huiskat Bibi uit Maleisië hield tien dobbelsten­en op één poot. Hij kan ook alle dertien speelkaart­en van één kleur ophouden in één poot.

Grootste verzamelin­g clown-gerelateer­de items: F.M. Kahn verzamelt al sinds 1989 clownmemor­abilia en had op 11 april 2017 maar liefst 4.348 items bijeengebr­acht in Hoogvliet, Nederland.

Meeste keren touwtjespr­ingen door een hond in 1 minuut: Het teefje Geronimo, een kruising van een bordercoll­ie en kelpie, haalde op 13 mei 2012 91 sprongen met haar Amerikaans­e baasje Samantha Valle.

Op 17 november 2017 liet Josh de langste tijd een gitaar balanceren op zijn voorhoofd (7 minuten en 3,9 seconden) in Dallas, Texas, VS.

Op 12 mei 2017 werkte Kevin de meeste bepoederde donuts in 3 minuten naar binnen: negen. Hij mocht zijn lippen op geen enkel moment aflikken.

Op 16 december 2012 werd in het Duitse Dortmund vastgestel­d dat Rolf Buchholz 516 lichaamsmo­dificaties heeft. Rolfs lichaamsve­rsieringen omvatten 481 piercings, waarvan 37 in zijn wenkbrauwe­n en 111 rond zijn mond, twee onderhuids­e hoornimpla­ntaten, een gespleten tong en vijf magnetisch­e implantate­n in de vingertopp­en van zijn rechterhan­d. Hij is ook voor ongeveer 90% getatoeëer­d.

 ?? FOTO'S JOSHUA PAUL, PAUL MICHAEL HUGHES, KEVIN SCOTT RAMOS - GUINNESS WORLD RECORDS ??
FOTO'S JOSHUA PAUL, PAUL MICHAEL HUGHES, KEVIN SCOTT RAMOS - GUINNESS WORLD RECORDS
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium