Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze reeks is een uitdaging voor ons”

Yannick Put looft sterke groepsgees­t

- PETER NYS

Rupel Boom kent met vier op zes een prima start in de hoogste amateurkla­sse. Bovendien scoorden de Steenbakke­rs in die twee wedstrijde­n al zes keer Yannick Put is dan ook een tevreden aanvoerder.

“We doen het voorlopig heel goed”, vindt Put. “Toen ik de kalender voor het eerst onder ogen kreeg, zou ik meteen hebben getekend voor een vier op zes. Nu zijn we daar effectief in geslaagd en je kan niet zeggen dat we de punten gestolen hebben. Zaterdag zijn we in Seraing heel diep moeten gaan, maar de voldoening was des te groter. We hebben getoond dat Rupel Boom een weerbaar elftal is. Alleen met een sterke groepsgees­t kan je met z’n tienen nog een gelijkspel uit de brand slepen tegen een topploeg als Seraing.”

Jullie blijven even vlot scoren als vorig seizoen. Dat moet een hele geruststel­ling zijn.

Yannick Put: “Ik denk niet dat we gemiddeld drie goals per match zullen blijven maken, maar het is geruststel­lend dat de ballen zo vlotjes binnengaan. Dat was de voorbije jaren al onze sterkte. Na de promotie hoorde ik vaak dat we die luxe niet meer zouden hebben en dat we meer de nul moesten leren houden. Als dan na twee matchen de teller van gemaakte goals al op zes staat, geeft dat toch een lekker gevoel.”

Voor jou persoonlij­k loopt het ook vlot. Vorige week werd je verkozen

“Dat doelpuntje deed deugd, want het was al een hele tijd geleden dat ik had gescoord. Ik speel nu een rij lager en dan kom ik niet meer zo vaak in kansrijke positie. Ik heb een goed gevoel over mijn eerste twee wedstrijde­n. Ik zie dit seizoen als een grote uitdaging. We zitten in een reeks die bijna voor de helft uit profploege­n bestaat. Wij combineren het voetbal met een job, maar dat belet ons niet stevig weerwerk te bieden.”

Nu nog leren om de match met elf te eindigen.

“Het mag inderdaad geen gewoonte worden om elke week een rode kaart te pakken. Ik vond dat zowel De Paepe als Augustynen zwaar gestraft werden met die tweede gele kaart. Dan kan je elke match meerdere spelers van het veld sturen. Gelukkig hebben die uitsluitin­gen geen invloed gehad op het resultaat.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yannick Put: “Dat doelpuntje op Seraing deed deugd.”tot man van de match en zaterdag speelde je opnieuw sterk en scoorde je.
FOTO TOM GOYVAERTS Yannick Put: “Dat doelpuntje op Seraing deed deugd.”tot man van de match en zaterdag speelde je opnieuw sterk en scoorde je.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium