Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het klikte nu al erg goed”

Vinnie Audin bekroont eerste basisplaat­s met belangrijk doelpunt

- KRISTOF SOMERS

De eerste zege van Berchem leek zondag niet toevallig gelijk te vallen met de eerste basisplaat­s voor Vinnie Audin. In de rug van bliksemafl­eider Van Kruyssen speelde de nieuwkomer een beresterke match.

“Ik had mijn basisplaat­s eerlijk gezegd nog niet direct verwacht”, opent de 21-jarige aanvaller. “Door tijdens de voorbereid­ing regelmatig met kleinere kwaaltjes te sukkelen, ben ik op dit moment nog niet honderd procent. Maar ik ben wel blij dat de trainer mij nu al dit vertrouwen durft te geven. Ik denk dat ik ook, samen met de rest van de ploeg, op een sterke match kan terugblikk­en. Een eerste keer scoren, doet bovendien altijd deugd.”

Audin werd uitgespeel­d als tweede aanvaller. De samenwerki­ng met spitsbroer Van Kruyssen liep opmerkelij­k goed.

“Hoewel ik door die blessures in de voorbereid­ing later heb aangepikt, klikte het in Cappellen inderdaad prima met Jelle. Er zijn natuurlijk wel nog wat zaken voor verbeterin­g vatbaar, maar ik merk dat we allebei ons gedacht tegen elkaar kunnen zeggen en dat vind ik wel belangrijk. Zo zullen we binnenkort nog beter weten van elkaar wat de andere wil en dat kan de ploeg alleen maar ten goede komen.”

Door de benen

“Of ik bij mijn doelpunt bewust door de keeper zijn benen mikte? Laat ons het er gewoon op houden dat het belangrijk­ste is dat die bal binnen was”, antwoordt Audin met een lach. “Ik werd goed aangespeel­d door Jelle, mijn controle viel mee en vervolgens kon ik vanuit een schuine hoek scoren onder de doelman door. In de tweede helft had ik nog meer kunnen scoren, maar ik kraakte mijn schot waardoor die kans uiteindeli­jk niets opleverde.”

“Ik voelde dat ik echt goed in de match zat en dat ondanks het feit dat ik er pas een eerste keer van bij de aftrap bij was”, vervolgt de aanvaller. “We kregen de opdracht om hun sterke maar statische spelers achterin snel onder druk te zetten en ik denk dat dit plannetje goed is gelukt. Deze prestatie geeft me alvast een boost voor volgende week. Dan nemen we het op tegen mijn exploeg Hamme. Na deze zege zijn zij al gewaarschu­wd. Ik heb me mijn overgang nog geen moment beklaagd. Kijk maar eens hoe die supporters ons zondag weer massaal hebben gesteund. Daar doe je het als speler toch ook voor, die beleving aan de zijlijn.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Vinnie Audin (links) in het shirt van Hamme: “Deze prestatie geeft me alvast een boost voor volgende week. Dan nemen we het op tegen mijn ex-ploeg Hamme.”
FOTO MARC VAN HECKE Vinnie Audin (links) in het shirt van Hamme: “Deze prestatie geeft me alvast een boost voor volgende week. Dan nemen we het op tegen mijn ex-ploeg Hamme.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium