Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan zowel mezelf als de ploeg niets verwijten”

Lotte Kopecky toch tevreden ondanks gemiste eindzege in Lotto Belgium Tour

- KAREL LEMMENS

Ondanks het feit dat ze in de vier ritten van de Lotto Belgium Tour geen enkele keer buiten de top vijf eindigde, is het Lotte Kopecky niet gelukt om vrijdag de eindzege binnen te halen in de Lotto Belgium Tour. De 22-jarige renster uit Niel legt zich echter sportief neer bij de nederlaag.

“Mijn eerste objectief was het behalen van een ritzege”, benadrukt Lotte Kopecky. “Dat is me in de eerste rit in lijn ook gelukt. Ik pakte meteen de leiderspla­ats en die kon ik behouden in de tweede rit, waarin ik derde eindigde. Zo begon ik als leidster aan de slotetappe, die in Geraardsbe­rgen gereden werd met aankomst op de Vesten na een eg lastige etappe. Ook al was het dan vooraf het doel niet, als je in koppositie aan die laatste rit begint, dan droom je er uiteraard van om eindwinnaa­r te worden. Ik geloofde er ook echt in dat het mogelijk was en ik kreeg de hele ploeg in steun. Ik kan niemand iets verwijten dat het uiteindeli­jk niet is gelukt. De ploegmaats hebben zich voluit gegeven en ik kan hen alleen maar bedanken voor het geleverde werk. Zelf ging ik ook tot het uiterste. De beslissing viel op de voorlaatst­e beklimming van de Muur toen de sterke Duitse Lippert ervandoor ging met de Française Biannic. Ik zag wel degelijk het gevaar in van die aanval, maar ik kon net niet aanpikken. Daardoor verspeelde ik de eindzege aan de Duitse, al mocht ik als derde wel nog mee op het eindpodium.”

Zo heeft de renster van het Lotto-Soudal Ladiesteam er een mooie en vooral sterke veertienda­agse opzitten nadat het EK eerder in de zomer niet helemaal had gegeven wat ze had gehoopt. Voor de Lotto Belgium Tour reed ze ook de Boels Rental Ladies Tour in Nederland. Daar eindigde ze in de laatste drie ritten telkens bij de eerste tien. Voor Kopecky gaat de riem er nu af tot aan de Gentse zesdaagse in de tweede helft van november.

“Ook al zit ik fysiek en mentaal zeker niet op mijn tandvlees, toch wil ik niet de fout maken die ik in het verleden wel al maakte. Toen nam ik te weinig rust in acht waardoor ik op zeker moment aan het eind van mijn Latijn was en daardoor langer aan de kant moest dan voorzien. Daarop wil ik nu anticipere­n. Er staat me een drukke winter te wachten en daar wil ik fris aan beginnen. Ik heb al enkele leuke, ontspannen­de dagen achter de rug. Alleen tegen het trekken van mijn wijsheidst­anden binnenkort zie ik wat tegenop. Maar goed, dat hoort er bij, want dan ben ik ook daar al vanaf (lacht).”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Lotte Kopecky, met de leiderstru­i, in actie tijdens de slotrit van de Lotto Belgium Tour. In die laatste rit zakte ze in de stand nog van de eerste naar de derde plaats.
FOTO PHOTO NEWS Lotte Kopecky, met de leiderstru­i, in actie tijdens de slotrit van de Lotto Belgium Tour. In die laatste rit zakte ze in de stand nog van de eerste naar de derde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium