Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elektrisch­e auto’s worden goedkoper dan diesel of benzine”

Mercedes-Benz-topman opent aanval op e-automarkt

- MYRTHE DE DECKER

Mercedes-Benz verwacht dat de elektrisch­e auto tegen 2025 goedkoper zal zijn dan een benzine- of dieselauto. Het zal daarom vanaf 2019 elk jaar een e-model op de markt brengen. Deze week presenteer­de de Duitse autobouwer daar het eerste van: een SUV. “Ze hebben gelijk”, aldus experts. “De batterij is de grootste kost, maar die daalt jaar na jaar.”

Wilko Andreas Stark, directeur strategie van Mercedes-Benz, is er heilig van overtuigd dat de prijs van elektrisch­e wagens snel zal dalen. “Nu zijn ze nog veel duurder, maar rond 2025 zal dat veranderen. Tegen dan zijn ze goedkoper dan auto’s met benzine- of dieselmoto­ren.” Niet geheel onlogisch deed hij die uitspraak tijdens de voorstelli­ng van de allereerst­e volledig elektrisch­e Mercedes: de EQC.

Batterijen kosten steeds minder

Volgens Stark zijn er twee redenen. Enerzijds zullen overheden almaar strengere eisen stellen aan uitlaatgas­sen. Om diesel- of benzinemot­oren schoner te maken, zullen die motoren dus steeds duurder worden. Anderzijds worden de batterijen van elektrisch­e auto’s steeds goedkoper.

Volgens Quentin De Clerck, die aan de Vrije Universite­it Brussel doctoreert op het onderwerp, is de total cost

of ownership van elektrisch­e wagens nu al lager dan die van diesel- of benzinewag­ens. Als je er het onderhoud, de brandstof of elektricit­eit en verzekerin­gen bijrekent, dus. “Het grootste struikelbl­ok vandaag is de hoge aankooppri­js van de wagens.”

Happy few

Die hoge prijs is het gevolg van de opstartkos­ten. “Elke autobouwer wil de strijd op de e-automarkt winnen”, zegt Gunter De Pooter van Vitaemobil­ity, een leasebedri­jf voor elektrisch­e voertuigen. “Daarvoor ontwikkele­n ze elk een productiel­ijn om de beste auto te lanceren. Elke constructe­ur doet dat voor zichzelf, dus dat kost veel geld.”

Daarom zijn de eerste versies alleen voor de happy few. Kijk maar naar Tesla, de pionier op het vlak van elektrisch­e wagens. De eerste modellen kostten nog tot 120.000 euro. Het nieuwste, Model 3, wordt verkocht vanaf 50.000 euro. “Hoe verder de constructe­urs staan in de ontwikkeli­ng van hun e-auto’s, hoe goedkoper de productie wordt”, aldus De Pooter. “Nu de markt openbreekt, zullen goedkopere modellen de komende jaren de automarkt overspoele­n.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium