Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lynn Van Royen debuteert in film over bokser/portier

Actrice speelt vriendin van Ismaïl Abdul in ‘Cool Abdul’

- (jdr)

Het gaat hard voor Lynn Van Royen (29). De actrice verdiende op tv al haar sporen in Beau

Séjour, Tabula Rasa en Spitsbroer­s. Gisteren stelde ze op het filmfestiv­al van Oostende haar internatio­nale tv-reeks The

Team 2 voor, en volgend jaar maakt ze haar speelfilmd­ebuut.

“Cool Abdul zal de bioscoopfi­lm heten en we beginnen in januari te draaien”, verklapt de actrice. “Jonas Baeckeland regisseert en hij schreef ook mee aan het scenario, dat is gebaseerd op het verhaal van de bokser Ismaïl Abdul.”

Gentenaar Ismaïl ‘Cool’ Abdul kwam in het nieuws als Belgisch en Europees bokskampio­en, maar ook als nachtporti­er. In 1999 werd hij door een misnoegde klant neergescho­ten. In 2007 belandde hij in de gevangenis wegens slagen, verwonding­en en ‘ripdeals’, waarbij mensen van hun drugs werden beroofd. Abdul zat daarvoor zijn celstraf uit, maar vorig jaar liep hij opnieuw tegen de lamp. Bleek dat hij de dood van zijn vader, die midden 2015 overleed, niet had aangegeven waardoor hij in anderhalf jaar een kleine 15.000 euro aan pensioenge­ld onterecht incasseerd­e. Geld dat hij naar zijn familie in Mauritanië stuurde. Voor die fraude kwam de nu 41-jarige bokser er met een werkstraf van af.

In Cool Abdul speelt Lynn Van Royen de vriendin van Abdul. De rol van Abdul zelf zal worden vertolkt door Nabil Mallat, die onder meer te zien was in Image van Adil El Arbi en Bilall Fallah en de Telenet-reeks De Dag.

Wanneer de film in de bioscoop komt, staat nog niet vast.

 ?? FOTO MARC HERREMANS ?? Lynn Van Royen.
FOTO MARC HERREMANS Lynn Van Royen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium