Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Ridder op witte paard’ blijkt oplichter

Irfan O. bestal 35 vrouwen in vijf jaar tijd

- (afr)

Een 36-jarige man riskeert vier jaar cel voor het bestelen van tien vrouwen die hij eerst had verleid. “Hij leek de ridder op het witte paard”, zucht een slachtoffe­r. “Maar hij plunderde mijn rekening en folterde mijn chihuahua.”

In oktober vorig jaar kwam de 34jarige K.V. uit Ieper via een datingsite met een zekere Jonas Bruine in contact. Ze viel als een blok voor de charmes van de man, die niet veel later bij haar introk. “Hij leek de ridder op het witte paard. Ik voelde me echt goed bij hem, anders had ik hem nooit in huis gehaald.”

De man palmde K.V. helemaal in en ontfutseld­e de code van haar bankkaart. Vanaf dat moment begon hij haar rekening te plunderen en allerlei dure spullen te bestellen via het internet. “Toen ik daar vragen over begon te stellen bedreigde hij me en folterde hij mijn chihuahua”, zucht K.V.

Jonas Bruine is het alter ego van Irfan O., een notoire oplichter van Turkse origine die eenzame vrouwen benadert, er een relatie mee begint en ze vervolgens kaal plukt. De eerste feiten dateren van maart 2013 en vorig jaar kreeg hij vier jaar cel voor het oplichten van 25 vrouwen. Gisteren vroeg de procureur opnieuw vier jaar cel voor het kaalplukke­n van nog eens tien andere slachtoffe­rs.

K.V. stelde zich samen met een 69-jarige vrouw en een verstandel­ijk beperkte jongeman burgerlijk­e partij in de zaak. Naast een materiele schadeverg­oeding van 7.000 euro vroeg K.V. ook een morele schadeverg­oeding. “Ik ben zeven maanden in therapie gegaan. Ik ben mijn vertrouwen in mannen verloren.” De rechter doet uitspraak op 9 oktober.

 ?? FOTO RR ?? Irfan O. of Jonas Bruine.
FOTO RR Irfan O. of Jonas Bruine.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium