Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tussen vis en veldrijden

- Mischa Bludts

Op de hoek van de Bothastraa­t en de Turnhoutse­baan wordt momenteel een huis neergezet. De ruwbouw is amper achter de rug, maar toch heeft op de gelijkvloe­rse verdieping al een kruidenier de deuren geopend. Beton alom, maar dat mag de pret – en de omzet – niet drukken. Pop-upshop, Borgerhout style. Om maar te zeggen dat dit een dynamische wijk is.

Ook elders in Borgerhout bloeit de middenstan­d. En we durven stellen dat de vele, vaak stampvolle Marokkaans­e supermarkt­en, slagers, bakkers en visrestaur­ants niet gefinancie­rd worden door de drugsmaffi­a. Of toch het overgrote merendeel niet.

Wat die visrestaur­ants betreft: een bezoekje zeker waard. U krijgt er – al dan niet in de familiehoe­k – voor een habbekrats uitstekend­e calamares, sardientje­s en andere zeevriende­n op uw bord.

En dan zijn er nog de blanke bastions, die ook zeker niet mogen klagen over een gebrek aan cliënteel. Denk maar aan café Mombasa op het Moorkenspl­ein, waar wielrenner Victor Campenaert­s wordt vereerd, inclusief een van zijn fietsen die er aan het plafond hangt. Of aan het Reuzenhof op de Turnhoutse­baan, waar ze vermoedeli­jk het beste stoofvlees en vol-au-vent in Borgerhout serveren. En café De Griffier, iets verder op de baan, waar fans van den Antwerp thuis zijn en steevast een Vlaamse vlag uithangt (al werd die tijdens het WK een beetje verdrukt door heel veel Belgische exemplaren). Nu zondag kunt u zichzelf tijdens de KrugerKros­s voor één dag een veldrijder wanen. Het weekend daarop kunt u in Borgerhout achtereenv­olgens naar de Reuzenstoe­t gaan kijken en koopjes doen op de hippe rommelmark­t Bouger Bouger. En tenslotte heeft De Roma de aftrap van zijn nieuwe seizoen gegeven. Om maar te zeggen dat dit een dynamische wijk is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium