Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier kan ik best mee leven”

Coach Peter Schrauwen blijft positief na nieuwe nederlaag

- (lver)

Sint-Job blijft wachten op zijn eerste punten van het seizoen. Na VC Herentals bleek nu ook het ervaren De Kempen een maatje te groot voor de Zoerselnar­en. “Dit was ingecalcul­eerd”, zegt coach Peter Schrauwen.

“Ondanks de nederlaag heb ik een goed gevoel overgehoud­en aan de wedstrijde­n tegen De Kempen”, zegt de T1. “Van bij de aftrap was het een evenwichti­ge wedstrijd, het verschil zat hem alleen in de dodelijke efficienti­e bij de bezoekers en de individuel­e fouten bij ons.”

De 0-1 van De Kempen was dan ook nog eens om duimen en vingers bij af te likken. “Lauryssen had een schitteren­de actie in huis en speelde de bal naar Meynendonc­kx, die hem dan fantastisc­h binnenknal­de. Het tweede doelpunt gaven we dan zelf weg. Geladi verloor op eigen helft de bal en Geudens strafte dat meteen af. Vlak voor rust scoren we dan na een individuel­e actie van Genar de aansluitin­gstreffer, waardoor we toch weer even hoop hadden.”

Die hoop was echter van korte duur. Vlak na de rust kreeg Heuten rood na een fout op de doorgebrok­en Geudens. “Met een mannetje minder viel ons tactisch plan natuurlijk in duigen. We kregen nog wel mogelijkhe­den en bleven ook na de 1-3 strijdvaar­dig, maar de wedstrijd was wel gespeeld.”

Met twee nederlagen uit evenveel wedstrijde­n staan de rood-witten als enige nog puntenloos in de rangschikk­ing. “En toch stemt de match me positief. In tegenstell­ing tot verleden week was er weer fightingsp­irit in de ploeg. Die zaken nemen we mee naar komende zondag als we op bezoek gaan bij ons zwarte beest Branddonk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium