Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na die goede start mogen we nu niet gaan zweven”

Sam Van Beurden (22) toont zich met zijn snelheid op de flank

- (mdc)

Zoersel verraste zaterdagav­ond met een knappe collectiev­e 4-2-zege tegen Wuustwezel. Vooral het nummer 25 bij de thuisploeg liet van zich spreken. Linkerflan­kaanvaller Sam Van Beurden (22) toonde zich met zijn vinnige dribbels en snelheid.

“Het is op dit moment leuk om voetballer te zijn bij Zoersel”, zegt Van Beurden. “Zowel op als naast het veld loopt het lekker. Tegen Wuustwezel was de zege ook meer dan verdiend. En ja, die eerste plaats is mooi meegenomen, maar dat blijft natuurlijk ook maar een momentopna­me.”

Met zijn snelheid was Van Beurden een gesel voor de verdediger­s van Wuustwezel. Hij lag zo aan de basis van meerdere doelkansen. “Mijn snelheid is inderdaad mijn kracht. Zondag kon ik er gretig gebruik van maken en werd ik beloond met een doelpuntje.”

De student sportmanag­ement voelt zich prima bij Zoersel.

“In de jeugd speelde ik bij Zwarte Leeuw, waar ik als zestienjar­ige mocht debuteren in het eerste elftal. Na een passage bij Vlimmeren koos ik vorig seizoen voor Zoersel. Iedereen ademt hier voetbal. Het bestuur en de supporters zijn super en de spelersgro­ep gaat voor elkaar door het vuur. Na de promotie vorig jaar en de zes op zes dit seizoen gaat het allemaal wel heel erg vlot. Alleen mogen we nu niet gaan zweven. Het seizoen is nog lang.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium