Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen de knop zo snel mogelijk omdraaien”

Glen De Cock zoekt geen uitvluchte­n voor wanprestat­ie bij BerlaarHei­kant

- (fko)

Kontich staat weer met beide voeten op de grond. Na de knappe zege op de openingssp­eeldag tegen Lille, ging geel-rood nu pijnlijk met de billen bloot bij BerlaarHei­kant (4-0). Tot overmaat van ramp werd Glen De Cock met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Hij mist de match van zaterdag tegen Mariekerke.

“Mijn tweede gele kaart was een totaal verkeerde interpreta­tie van de scheids”, zegt De Cock. “Na het ontzetten van de bal raakte ik zonder enige intentie totaal onvrijwill­ig mijn tegenstand­er. Uit de vrije trap die volgde na mijn uitsluitin­g, viel de derde treffer. De boeken konden meteen helemaal dicht.”

En dus is er van de vreugde na de zege op de openingssp­eeldag tegen Lille nog maar weinig sprake. “Nochtans heerste er na de zege tegen Lille zeker geen euforie. Maar toch ontbrak op Heikant alle gretigheid en scherpte. Pas op, verliezen op Heikant is geen schande, maar de manier waarop dat gebeurde, is dat wel. Na deze collectiev­e offday moeten we onze conclusies trekken. Iedereen beseft dat het niet goed was. We willen de knop dan ook zo snel mogelijk omdraaien en ons herpakken van deze wanprestat­ie.” De Cock, in het verleden nog aanvoerder bij Kontich, werd bij geelrood al op verschille­nde posities uitgespeel­d. Op Heikant speelde hij centraal in de verdedigin­g. “Vroeger had Kontich met Jan Verachtert een geboren leider tussen de lijnen. Tot er vorig seizoen plots niemand was om de ploeg op sleeptouw te nemen en ik dan maar aanvoerder werd. Dit seizoen is de keuze gevallen op nieuwkomer Lee Roy De Keersmaeck­er. Hij speelt op het middenveld en is makkelijke­r bereikbaar voor de ploegmaats.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium