Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We dromen van de eerste periodetit­el”

Ranst van Dieter Beirinckx wint met tien man van excoach Kurt Gessner

- FREDDY KOOPMAN

Ranst won zondag verrassend van ’s Gravenweze­l-Schilde. Dat Dieter Beirinckx en co. na de rust met tien man, na de uitsluitin­g van Celis, een 2-0-achterstan­d ombogen naar een 2-3-winst, maakt het Ranstse verhaal alleen maar mooier.

“De 4-1 winst op de openingssp­eeldag tegen aartsrivaa­l Broechem zorgde voor een positieve boost”, vertelt Beirinckx. “We trokken dan ook met vertrouwen naar het ’s Gravenweze­l-Schilde van onze ex-trainer Kurt Gessner. Zoals verwacht zette de tegenstrev­er van bij het begin van de wedstrijd hoog druk. Bovendien waren we in de eerste helft te braaf en niet fel genoeg in de duels. Dat we al snel tegen een 2-0-achterstan­d aankeken, was dan ook niet onlogisch. Erger was dat we door de uitsluitin­g van Celis na de rust met tien man verder moesten.”

Toch lieten de tien overgeblev­en Ranstenaar­s het hoofd niet hangen. “Tijdens de rust had onze trainer ons met een peptalk moed ingesproke­n. We toonden ook mentale weerbaarhe­id. Na een blunder van de doelman van ’s Gravenweze­l-Schilde scoorde Mahieu de aansluitin­gstreffer en snel daarna zorgde Cuyt voor de gelijkmake­r. Het was volledig onze verdienste dat de thuisploeg vierkant begon te draaien en geen enkele kans meer kreeg. In de slotfase van onze sterke tweede helft viel via Jansen na een knappe aanval ook nog de winnende treffer”, aldus Beirinckx. Dat Ranst met ambitie aan de competitie is begonnen, mag duidelijk zijn.

“Ik reken ons bij de kandidaten voor een eindrondet­icket. Enige voorwaarde is dat we van lange schorsinge­n en blessures gespaard blijven, want onze kern is nogal smal. We blijven realistisc­h, maar spelen in de eerste periode tegen veel haalbare kaarten. We dromen stiekem van de eerste periodetit­el.” De 36-jarige Beirinckx is al aan zijn dertiende seizoen in de eerste ploeg van Ranst bezig. “Steven Cuyt en ik zijn de enige dertigers in onze jonge groep. Vroeger was ik wendbaarde­r en sneller en speelde ik op de flank. Maar door veel te spurten was het risico op blessures groot. Ik sukkelde lang met de hamstrings en overwoog zelfs even om te stoppen met voetballen. Nu speel ik centraal op het middenveld. Vorig seizoen liep het vlot en miste ik slechts één match. Ik beleef als het ware mijn tweede jeugd. Op het middenveld ben ik altijd in beweging en maal ik in dienst van de ploeg veel kilometers”, besluit Beirinckx.

 ?? FOTO WF ?? Dieter Beirinckx (rechts) op training met zijn ploegmaats van Ranst.
FOTO WF Dieter Beirinckx (rechts) op training met zijn ploegmaats van Ranst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium