Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Argentinië wordt een sleutelmat­ch”

Libero Jelle Ribbens gelooft in sterke prestatie van Red Dragons

- MARCEL BERNAERTS

De Red Dragons wuifden zaterdag in Aalst de supporters uit met een klinkende 3-0-overwinnin­g tegen Australië. Jelle Ribbens en co. hopen vanavond in Firenze dit resultaat te kunnen bevestigen. België neemt het dan in zijn eerste groepsweds­trijd van het WK op tegen Argentinië.

De 26-jarige Jelle Ribbens, geboren in Brasschaat, opgegroeid in Puurs en de voorbije zes jaar actief bij diverse Franse clubs als Orange, Nancy, Toulouse en komend seizoen Nice, gelooft in een goede WK-campagne van de Red Dragons.

“We hebben een vrij goede voorbereid­ing achter de rug. We zijn vroeg gestart en hebben onder onze nieuwe bondscoach (de

Italiaanse toptrainer Andrea Anastasi, nvdr.) vier weken hard gewerkt. De oefenwedst­rijden tegen onder meer Nederland, Bulgarije, Polen en Australië verliepen redelijk. Het was niet altijd even goed, maar de scherpte en vorm nemen duidelijk met de week toe. We zijn klaar om een degelijk WK af te werken.”

Ribbens wil niet meteen een bepaald resultaat op de campagne kleven. “De eerste ronde overleven, is een must. Het mag op zich geen probleem zijn om in de top vier van onze groep te eindigen. Hoe hoger, hoe beter. Want in de tweede ronde zitten we opnieuw in een groep met vier ploegen en ontloop je de sterkere teams als je in die eerste ronde in de top twee eindigt.”

Om die doelstelli­ng waar te maken, zullen de Red Dragons met landen als Japan, Italië, Argentinië, Slovenië en de Dominicaan­se Republiek als tegenstrev­er, goed voor de dag moeten komen.

“De wedstrijd van vanavond tegen Argentinië is meteen al een sleutelmat­ch. Als we die winnen, zetten we al direct een directe concurrent opzij en zijn we mogelijk vertrokken voor een goed WK. Een eerste wedstrijd winnen, is altijd goed voor het vertrouwen en kan ervoor zorgen dat je in een positieve flow komt. Het zal niet vanzelfspr­ekend zijn om Argentinië af te houden, maar we hebben de voorbije jaren al meermaals sterk uitgehaald op grote kampioensc­happen. Waarom zou ons dat nu niet opnieuw lukken? We hebben echt een goede ploeg, hoor.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jelle Ribbens, in het witte shirt als libero, begint vandaag met de Red Dragons aan het WK. “De eerste ronde overleven, is een must.”
FOTO BELGA Jelle Ribbens, in het witte shirt als libero, begint vandaag met de Red Dragons aan het WK. “De eerste ronde overleven, is een must.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium