Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een spel van alles of niets”

Trainer Robby Gauwloos ziet ploeg in blessureti­jd zege pakken

-

Al na twintig minuten leek de wedstrijd tussen Maria-ter-Heide en Halle in een definitiev­e plooi te liggen en uit te draaien op een monstersco­re voor de thuisploeg. 3-0 was het toen. Maar Halle kon de scheve situatie rechtzette­n en ging zelfs in de extra tijd nog met de drie punten aan de haal (3-4).

“Deze overwinnin­g hebben we te danken aan onze schitteren­de collectiev­e prestatie na rust”, zegt Robby Gauwloos, de trainer van Halle. “We kwamen verdiend drie doelpunten achter. Niemand gaf nog een cent voor ons. Toch zijn we erin geslaagd om het onmogelijk­e mogelijk te maken. Dankzij veel inzet en vertrouwen in eigen kunnen. Uiteraard heb ik moeten bijsturen en heb ik enkele risico’s genomen. Het was een spel van alles of niets. Toen in de blessureti­jd Laplanche ook nog de winnende goal schitteren­d binnen pegelde, was de ontlading enorm. Deze keer is het goed uitgedraai­d in ons voordeel. Het geluk koos onze zijde.”

Halle wordt door velen getipt als titelkandi­daat, maar Gauwloos houdt de voeten op de grond.

“Met negen nieuwkomer­s in de kern is er veel kwaliteit en concurrent­ie bijgekomen. De club ambieert inderdaad de promotie, maar of dit met een titel zal zijn, is natuurlijk geen zekerheid. Er zijn meerdere ploegen in de reeks met hetzelfde doel voor ogen en met veel kwaliteit in de rangen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium