Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gemeente overweegt aankoop Picardiëbo­s

In overleg met Natuurpunt

- (jaa)

Open Vld wil dat de gemeente overgaat tot aankoop van het Picardiëbo­s. De gemeente bekijkt de mogelijkhe­den in overleg met Natuurpunt.

Het hele gebied (8,5 hectare) is eigendom van het OCMW van Antwerpen. Dat wil de 4.000 vierkante meter, die nu al de status van ‘woonzone’ heeft, verkavelen. Het schepencol­lege moet nog oordelen, maar sprak naar aanleiding van een eerdere aanvraag al eens een weigering uit. “Ook deze keer zullen we het aangepaste dossier erg kritisch bekijken”, zegt schepen Steven Dietvorst (CD&V).

Maar volgens Valérie Van Genechten (Open Vld) gaat dat niet ver genoeg als beschermin­g van het in de buurt geliefde bos. “Het risico dat mensen een deel van het bos kopen om hun tuin te vergroten, is niet ondenkbaar. Het Picardiëbo­s is een bos waarvan de hele omgeving geniet. Het is een thuis voor de vele kinderen uit de omgeving die er gaan spelen.”

In de pers liet het OCMW van Antwerpen al verstaan dat het de gronden ook aan de gemeente wil verkopen. Open Vld dringt daarvoor aan op actie. Volgens burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA) wordt daar achter de schermen actief aan gewerkt met partners zoals Natuurpunt, dat daarin het voortouw kan nemen. “Er zijn in Schilde nog meer natuurgebi­edjes die mogelijk in één keer verworven kunnen worden. We zijn ons terdege bewust van de waarde van Picardiëbo­s”, zegt Bauwens.

 ?? FOTO JAA ?? De ingang tot het Picardiëbo­s.
FOTO JAA De ingang tot het Picardiëbo­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium