Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voornaam langs de buitenkant, groen en intiem aan de binnenkant”

Voormalig belastingg­ebouw herbestemd naar nieuwbouwp­roject The Mood met 29 appartemen­ten

- www.structura.be of www.firstimmo.be JAN BOEY

The Mood is de naam van het nieuwbouwp­roject in de Groene Hofstraat. Recent is officieel de eerste steen gelegd. Er komen 29 appartemen­ten, waarvan al 25% effectief verkocht is.

Projectont­wikkelaar Aura Estates herbestemt voor The Mood het oude belastingg­ebouw in de Groene Hofstraat, tussen de Grote Markt en het Heldenplei­n, naar een nieuwbouws­ite. Er komen 29 appartemen­ten die naar het zuiden gericht zijn en een binnenplei­n. Het hele gebouw is binnenin uitgebroke­n, de structuur van de buitengeve­ls staat er nog.

“Voornaam van buiten, groen en intiem vanbinnen”, omschrijft Yves De Saeger van vastgoedma­kelaar First Immo. “Dit nieuw project is de aanzet voor de verdere ontwikkeli­ng van de Kaai. De troeven zijn de locatie, rust en de centrale ligging met al zijn faciliteit­en.”

Het gebouw staat tussen statige herenhuize­n en voor een wandeling langs de Kaai moet u niet ver lopen.

Dimitri Saerens van projectont­wikkelaar Aura Estates zegt dat ze enkele jaren geleden het oog al lieten vallen op het groeiende Boom. “Wij investeren mee in ‘het nieuwe Boom’ waarop de laatste jaren zwaar wordt ingezet. Zo hebben wij vernomen van schepen Dany Bosteels dat de Groene Hofstraat in de toekomst enkel voor bestemming­sverkeer voorbehoud­en wordt, wat dit project nog leuker maakt. Ook dankzij dancefesti­val Tomorrowla­nd is

Boom aantrekkel­ijk geworden voor jonge bewoners en investeerd­ers”, zegt hij.

 ??  ?? Het hele gebouw in de Groene Hofstraat is binnenin afgebroken, de buitengeve­ls staan er nog.
Het hele gebouw in de Groene Hofstraat is binnenin afgebroken, de buitengeve­ls staan er nog.
 ?? FOTO'S RR ??
FOTO'S RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium