Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Rediart Cankja (1)

Rediart Cankja werd met een zangeres (niet zijn vrouw), voor wie hij blijkbaar al jaren taxichauff­eur speelde, tegengehou­den aan de grens met Zwitserlan­d. In zijn auto werd heroïne gevonden, maar daar wist hij niks van af. Rediart zit in de cel: terecht zou ik zeggen. Arme Kris Peeters die nog triomfante­lijk met zijn verruiming­skandidaat in het nieuws verscheen voor de komende gemeentera­adsverkiez­ingen. En voor Bart De Wever kan de pret niet op.

LUC DEWULF, SCHOTEN

Rediart Cankja (2)

In paniek heeft CD&V de heer Cankja laten vallen als een baksteen zonder enig resultaat van een onderzoek. Als de stemmen in gevaar komen, gaat men over lijken, in alle partijen.

PAUL ROYMANS, BOECHOUT

Rediart Cankja (3)

Er is dan toch een verband tussen CD&V-burgemeest­erskandida­at en christende­mocraat Kris Peeters en Petrús, de volgeling van Jezus ‘Kris’-tus. Doelend op Jezus de Nazarener verraadde Petrús zijn Meester met de woorden ‘ik ken de Man niet’ (Mattheus 26:69-75). Toch vreemd dat een kandidaat-burgervade­r de kinderen op zijn eigen lijst niet kent. Mogelijk kraaide de haan in het landelijke Puurs ook drie keer.

GIE VERHEYDEN, AARTSELAAR

Extreemlin­ks

De verkiezing­en naderen, en veel partijen willen water bij de wijn doen om aan de macht te komen. Linkse partijen hebben er geen probleem mee om met uiterst links te regeren zoals Jinnih Beels (sp.a) en Wouter Van Besien (Groen) met PVDA. Dit lokt weinig of geen reactie uit. Dan was er heel wat meer ophef over Schild & Vrienden, de extreemrec­htse beweging van Dries Van Langenhove. Iedereen wees als eerste met de vinger naar N-VA. Begrijp me niet verkeerd, het racisme van Schild & Vrienden is verwerpeli­jk en we moeten dat verwerpen. Maar als je extreemrec­hts veroordeel­t en uitspuwt, dan moet je consequent zijn en ook streng zijn voor extreemlin­ks.

FRANS LAURIJSSEN, ANTWERPEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium