Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mag een studentenc­afé 5 euro vragen om overlast tegen te gaan?

-

Beter thuisblijv­en

Mensen die thuis indrinken, kunnen beter thuisblijv­en. Als je geen cent uitgeeft, kan je beter daar de onnozelaar uithangen. Want waarom ga je zat nog op pad?

KENNY ANT, ANTWERPEN

Zuur opbreken

In het journaal klaagden de uitbaters dat ze pas na middernach­t volk over de vloer krijgen die, naar eigen zeggen, al pottoe zijn (lees: stomdronke­n). Deze klanten verplichte­n drankbonne­n te kopen om in hun zaak te consumeren zou de uitbaters zuur kunnen opbreken. Geloof me vrij dat dat cliënteel geen watertje of frisdrank gaat nuttigen.

ALBERT SLUYTS, ANTWERPEN

50 euro vragen

Vijf jaar op de Paardenmar­kt (IHAM) doorgebrac­ht en negen jaar op de Stadswaag gewoond. Ze zouden 50 euro moeten vragen om het late uitgaansge­drag van de studenten tegen te gaan en de overlast voor de buurtbewon­ers te vermindere­n. Die lui moeten naar school en studeren, niet strontzat op straat zwalpen ’s nachts.

MARC VERSTRAETE­N, COLUMBIA (VS)

Andere manieren

Gaat dit het probleem oplossen? Studenten zullen gewoon eerder op de avond naar het café afzakken, zodat de overlast nog vroeger start. En de regel geldt enkel van maandag tot donderdag, terwijl vrijdag- en zaterdagav­onden voor de grootste overlast zorgen. Daarboveno­p verplicht je hen om voor 5 euro drankbonne­n te kopen die ze waarschijn­lijk gaan gebruiken om nog meer alcohol te nuttigen. Er lijken mij andere manieren om dit aan te pakken.

NATHALIE, ANTWERPEN

Vaste kosten

Een café openhouden voor een paar zatte mannen aan de toog, kost meer aan vaste kosten zoals elektricit­eit en verwarming, om nog niet te spreken over de loonkost.

LUCIANO VAN AS, ANTWERPEN

Te begrijpen Perfect te begrijpen, als uitbater van een horecazaak ben je verantwoor­delijk voor

de overlast, maar in dit geval verdien je niets aan diegenen die de overlast veroorzake­n. Mensen dienen te begrijpen dat het café zijn personeel, dj, huur en muziekinst­allatie ook dient te betalen.

STEVEN SPEELMANS, ANTWERPEN

Geen primeur

Het is geen inkomgeld, maar drankbonne­n of tussendoor­tjes zoals chips. Van horen zeggen is dit géén primeur, in Mechelen zou dat ook bestaan of bestaan hebben. Moest ik zulk café hebben, zou ik de lat nog hoger leggen !

RDV, BERCHEM

Gierige jeugd

Een zeer goede maatregel! Tegenwoord­ig zijn jongeren te gierig om nog een pintje in het café te bestellen. Al hun geld gaat im- mers naar de laatste nieuwe smartphone. Zelfs in kleinere dorpjes merk je dat de jeugd liever thuis indrinkt of bij de nachtwinke­l iets gaat halen en dan niets meer consumeert op café. De vaste kosten blijven dezelfde voor de cafébaas.

JORIS VAN OPSTAM, ZWIJNDRECH­T

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Café De Prof vraagt 5 euro aan wie na middernach­t het studentenc­afé binnenkomt.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Café De Prof vraagt 5 euro aan wie na middernach­t het studentenc­afé binnenkomt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium