Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die penalty? Drie nachten van wakker gelegen”

-

Arjan Swinkels voetbalt vandaag bij KV Mechelen omdat hij er vorig seizoen met Beerschot Wilrijk niet uitkwam over een nieuw contract. “Het was al vrij snel duidelijk dat we niet op één lijn zaten, dus dan is het beter om elk je eigen weg te gaan. Of ik er nog gespeeld had als we wel gepromovee­rd waren? Geen idee. De realiteit is dat ik nu bij KV Mechelen zit en we vrijdag naar het Kiel moeten. Daar heb ik veel goesting in. Ik heb het er twee jaar enorm naar mijn zin gehad, dus ik kijk er naar uit om daar te spelen.”

Met Losada en Swinkels verloor Beerschot Wilrijk afgelopen zomer twee ervaren krachten in de kleedkamer. In de plaats kwamen vooral jonge spelers. Is de ploeg daardoor verzwakt? Swinkels: “Ik heb ze nog maar weinig zien spelen. Alleen wat samenvatti­ngen. Ik kan dus niet echt beoordelen of ze versterkt of verzwakt zijn. Je kan alleen concludere­n dat ze niet zo goed gestart zijn als vorig jaar. Weet je wat zo stom is? Je verliest maar één keer en denkt dat je wel goed bezig bent. Maar je schiet er niets mee op, met al die gelijke spelen. Je kan op vijf wedstrijde­n beter twee keer verliezen en drie keer winnen dan zoals wij nu.”

Als je met Arjan Swinkels over zijn periode bij Beerschot Wilrijk praat, kan je de tweede finaleweds­trijd om de promotie van vorig seizoen tegen Cercle Brugge niet negeren. De Nederlande­r maakte de strafschop­fout die heel de Beerschotf­amilie van grote euforie in diepe treurnis dompelde. “Ik heb daar drie nachten van wakker gelegen. Het is op voetbalvla­k het slechtste moment dat ik ooit heb meegemaakt in mijn carrière. Ik ben een keer gedegradee­rd met Willem II, wat toch écht mijn club is. Maar dat zag je toen een beetje aankomen. Dat we die promotie op dat moment misliepen... Los van het feit dat ik het niet echt een penalty vond, gaf ik door te vallen die scheidsrec­hter wel een reden om te fluiten. Met mijn ervaring had ik moeten weten dat ik moest blijven staan. Dan gebeurt er niks. Die speler van Cercle deed het slim. Dat heb ik me wel persoonlij­k aangetrokk­en. Want hoe je het ook draait of keert, de niet-promotie komt altijd terug tot op dat moment. En daar was ik rechtstree­ks bij betrokken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium