Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Plus verslaat specialist Campenaert­s

-

Te midden van de specialist­en en de favorieten voor de eindzege reed Laurens De Plus gisteren als beste Belg naar een knappe achtste plaats in de tijdrit. Voor wie er nog aan twijfelde: de 23-jarige renner van Quick.Step Floors is klaar voor zijn drievoudig­e opdracht – ploegentij­drit, individuel­e tijdrit én wegrit – op het WK in Innsbruck.

“Dit was mijn verjaardag­sgeschenk voor mijn vader, die vandaag 51 jaar is geworden”,

aldus De Plus. “Ik had deze dag speciaal aangestipt. Mijn doel vooraf was de top tien, en dat is dus gelukt. Ik kom elk jaar dichter bij de wereldtop, leer mijn lichaam beter kennen en kan zo’n tijdrit ook steeds beter indelen. Technisch heb ik ook nog wat marge. Maar als je een Europese kampioen als Victor Campenaert­s kunt kloppen na meer dan twee weken koers, is dat toch een bewijs dat je een bepaalde inhoud hebt.”

Ook Dylan Teuns toonde waarom hij op 30 september in Oostenrijk beter een beschermde rol krijgt voor de wegrit. De 26jarige BMC-renner was dertig honderdste­n sneller dan Campenaert­s. “Nu probeer ik nog een etappe te winnen, maar anderzijds wil ik ook niet kapot uit de Vuelta komen, want met deze vorm ben ik in Innsbruck op mijn plaats.”

Campenaert­s niet goed Victor Campenaert­s, de tweevoudig­e Europese kampioen, wond er geen doekjes om na zijn teleurstel­lende twaalfde plaats.

“Niet goed, hé. Alles buiten de top drie is niet goed. Normaal ben ik heel constant, maar blijkbaar viel ik nu in de laatste tien kilometer stil.”

De zege ging uiteindeli­jk makkelijk naar Rohan Dennis, die daarmee de twee Vueltatijd­ritten won en gisteravon­d al inpakte. “Job

done”, reageerde de 23-jarige Australiër. “Nu op naar het WK, waar ik ga proberen om zowel met BMC wereldkamp­ioen ploegentij­drijden te worden als in de indivuele tijdrit Dumoulin de wereldtite­l te ontfutsele­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium