Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

-

Thibaut Courtois 7/10 Had voor de rust gerust de natuurprac­ht van IJsland kunnen gaan aanschouwe­n. Pakte nadien wel een voorzetsch­ot van Bodvarsson en een pegel van Sigurdsson.

Toby Alderweire­ld 7/10 De beste man achterin. Verdedigen­d zeer secuur en ook nuttig in de opbouw met een paar heerlijke kruispasse­n. En nu, terug naar zijn dochter.

Vincent Kompany 6/10 Alleenheer­ser op stilstaand­e fases – zie de 0-2 – maar in de eerste helft liet hij steekjes vallen. Zijn terugspeel­bal op Courtois werd bijna een assist voor IJsland.

Jan Vertonghen 6/10 Kende net als Kompany een moeilijk begin, ook omdat Carrasco niet thuis gaf. Werd een paar keer gepakt door zijn gebrek aan wendbaarhe­id. Nadien degelijk.

Thomas Meunier 7/10 Eens zijn diesel was aangeslage­n, kregen de IJslanders er nauwelijks vat op. Goeie chemie met Mertens, mikte een bal op de paal.

Youri Tielemans 6/10 Wisselvall­iger dan in Schotland. Fluwelen balcontrol­es wisselde hij voor rust af met nonchalant­e passes. Erna opvallend actief in de coaching en het jaagwerk.

Axel Witsel 6/10 Sober en behoudend in de opbouw. Maakte met zijn positiespe­l en duelkracht dat het centraal potdicht bleef voor de IJslanders.

Yannick Carrasco 5/10 Defensief niet bijster sterk, maar het zorgwekken­de was zijn aanvallend­e spel. Raakte noch op snelheid noch met een actie zijn man voorbij.

Dries Mertens 8/10 Goeie voorzetten en dito corners, lekkere tikjes, aanjager en assistgeve­r: Mertens weet van de Serie A hoe je dit soort teams ontmantelt. Vlijmscher­pe match.

Eden Hazard 8/10 In afwezighei­d van De Bruyne is hij meer dan ooit de spelbepale­r en dat doet hij met de vingers in de neus. De 0-1 was zijn 26e goal.

Romelu Lukaku 9/10 Kreeg weinig ademruimte maar zonder strafschop­overtredin­g maakt hij niet 2 maar 3 goals. Beresterk als targetman na de rust.

Nacer Chadli 6/10 Ingevallen toen het verzet gebroken was. Eerste seizoensmi­nuten.

Moussa Dembélé, Thorgan Hazard Te laat ingevallen voor een beoordelin­g. (kvu)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium