Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Havenhuis heeft enorme aantrekkin­gskracht”

Havenhuis krijgt met eigen congreszaa­l meer plaats voor evenemente­n

- (cm)

Het nieuwe Havenhuis in Antwerpen heeft succes. Het diamantvor­mige landmark aan de horizon van de Scheldesta­d krijgt heel wat evenemente­n te verwerken. Vandaag opent een extra zaal, vlak naast het atrium.

Net geen twee jaar geleden werd het nieuwe Antwerpse Havenhuis feestelijk geopend. Sommigen vonden de schitteren­de moderne constructi­e bovenop de voormalige brandweerk­azerne maar niets, maar stilaan lijken de Antwerpena­ars hun nieuwste icoon volop te omarmen.

“Vorig jaar hebben we zo’n 15.000 bezoekers gehad voor de rondleidin­gen, die nog steeds via stadsgidse­n te boeken zijn op dinsdag- en donderdaga­vond en op elke eerste zaterdag van de maand”, zegt Nathalie Van Impe, woordvoerd­er van het HavenbeVan drijf Antwerpen.

Daarnaast krijgt het gebouw, naar een ontwerp van de intussen overleden architecte Zaha Hadid, ook heel wat bezoekers van allerhande vereniging­en, bedrijven of businesscl­ubs over de vloer.

“Van oktober 2016 tot juli telden we 342 verhuringe­n, goed voor zo’n 9.000 deelnemers”, klinkt het verder.

Die bezoekers komen onder meer voor presentati­es in het Auditorium (inclusief foyer), met plaats voor 90 personen of recepties voor maximaal 250 personen, in het Atrium, op het gelijkvloe­rse binnenplei­n van de vroegere kazerne.

Locatie voor evenemente­n

Maar vanaf vandaag is er officieel ook de Wagenzaal, vlak naast het Atrium. “Die komt in een voormalige bibliothee­k/leeszaal, die

weinig werd benut. Door de grote ruimte, maar ook door de vraag, ook van buitenaf voor plaats voor

evenemente­n, hebben we de plaats omgebouwd tot een soort in-house congreszaa­l”, vervolgt

Impe. “Er kunnen delegaties worden ontvangen, recepties of congressen worden gehouden, enzovoort.”

Voorlopig is de zaal voor evenemente­n tot maximaal 59 personen te reserveren. Eigenlijk is er plaats voor 120 personen, maar daarvoor moet nog een krachtiger aircosyste­em worden voorzien. Dat zou in de loop van volgend jaar moeten gebeuren.

Tramlijn

“Vanaf het begin wilden we dit huis zo veel mogelijk openstelle­n”, stelt Van Impe nog. “We zien dat dat duidelijk wordt gesmaakt. Het gebouw heeft een enorme aantrekkin­gskracht en het fascineert mensen. De nieuwe zaal kan dat gegeven nog doen toenemen. Binnenkort komt er een tramlijn tot voor de deur, wat nog voor een extra boost kan zorgen.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? In de nieuwe evenemente­nhal is er voorlopig plaats voor 59 personen.
FOTO JORIS HERREGODS In de nieuwe evenemente­nhal is er voorlopig plaats voor 59 personen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium