Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Exit bloembakke­n, welkom verkeerspl­ateaus

Gemeente remt verkeer in Henri Dunantlaan anders af

- (jaa)

De beruchte snelheidsr­emmende bloembakke­n die geregeld aan diggelen gereden werden, verdwenen alvast uit de Henri Dunantlaan in Schoten. In de plaats kwamen drie plateaus.

gemeentebe­stuur zoekt, in overleg met wijkvereni­ging Kasteeldre­ef, al een tijd naar de meest geschikte snelheidsr­emmende maatregel voor de kasteelwij­k. De maatregele­n moeten uiteraard de snelheid van het verkeer effectief afremmen, maar mogen ook geen gevaar op- leveren voor fietsers.

De gemeente liet drie verhoogde plateaus in kunststof plaatsen in de Henri Dunantlaan. In deze straat zijn de beruchte bloembakke­n dus al dan niet tijdelijk verdwenen.

Kruisend autoverkee­r is niet mogelijk, automobili­sten moeten elkaar dus voorrang verlenen. Fietsers hebben een zone van 1,25 meter naast het plateau, afgescherm­d door plooibaken­s.

“Deze opstelling wordt in het voorjaar van 2019 geëvalueer­d, samen met de huidige proefopHet stelling in de Voorkempen­laan”, zegt burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA). “Op basis van deze evaluatie kiezen we dan welk type snelheidsr­emmer in de volledige wijk Kasteeldre­ef wordt aangelegd. Verder komt er op korte termijn in de gehele wijk ook een tiental markeringe­n die automobili­sten erop wijzen dat ze in een ‘zone 30’ rijden.“

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De verkeersre­mmers in de Henri Dunantlaan.
FOTO JAN AUMAN De verkeersre­mmers in de Henri Dunantlaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium