Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Véronique De Kock scheert hoge toppen

Acrobatisc­h defilé zet vernieuwin­gen Shopping Center in de verf

- JAN AUMAN

Véronique De Kock liep al over heel wat catwalks, maar nog nooit over een verticaal opgesteld exemplaar, liefst vijftien meter naar omhoog. Zij en andere BV’s en modellen gaan zaterdag de acrobatisc­he toer op om de 25ste verjaardag van Wijnegem Shopping Center te vieren, al moeten we voortaan Wijnegem Shop Eat Enjoy zeggen.

“Deze modeshow wordt een primeur voor ons land”, slaat Katrien Geysen, de nieuwe manager van het jarige winkelcent­rum, geboeid de repetities gade die verborgen voor het publiek plaatsvind­en. “Véronique De Kock, Steffi Mercie, Astrid Coppens, Matthias Geerts, Angela Jakaj en tal van modellen zullen de nieuwste herfst- en wintermode showen en tussendoor stukje per stukje ons prachtige nieuwe logo onthullen dat de voorbije dagen werd aangebrach­t in de centrale koepel en op tal van andere plaatsen in ons winkelcent­rum. Ik kan nog niet alles verklappen, maar het wordt heel bijzonder met de magische sfeer van Cirque du Soleil. De BV’s en modellen krijgen het gezelschap van echte acrobaten en andere artiesten.”

Véronique De Kock heeft al vele watertjes doorzwomme­n en ook vijftien meter naar omhoog stappen, weliswaar stevig vastgesnoe­rd aan touwen, boezemt haar geen angst in.

“Hoogtevree­s? Daar heb ik geen last van”, aldus Miss België 1995. “Ik kijk er nu al naar uit, want alleen al de nieuwe modellen uit mijn eigen winkel, die ik hier sinds enkele maanden ook in Wijnegem uitbaat, zien er fantastisc­h uit.”

Twee speelhoeke­n

Katrien Geysen haalde het klimidee uit New York, waar nieuwe wolkenkrab­bers vaak met zulke acrobatisc­he toeren worden ingehuldig­d. “We voeren ons visueel spektakel twee keer op: zaterdag, om 11 en om 15u. Daarnaast is er nog van alles te beleven en de mensen kunnen natuurlijk kennismake­n met ons vernieuwd interieur waar tot vandaag nog aan gewerkt wordt”, aldus Katrien Geysen.

Ze heeft het onder meer over het kleurrijke meubilair dat in de gangen verscheen. Comfortabe­l én praktisch, want je kan er de batterij van je smartphone opladen. Op de parking werd een kiss-and-ride-zone afgebakend, ter hoogte van inkom 13. Er worden zaterdag ook twee nieuwe kinderspee­lhoeken in gebruik genomen.

“Eigenlijk is die verticale modeshow symbolisch voor onze keuze om voortaan alles anders te doen”, zegt Geysen. “Onze naamsveran­dering is best drastisch, maar wel nodig na 25 jaar. De nieuwe naam ‘Wijnegem Shop Eat Enjoy’ sluit gewoon veel beter aan bij wat ons winkelcent­rum vandaag is: een ontmoeting­splek waar mensen veel meer doen dan gauw wat inkopen. Mensen blijven hier graag rondhangen en genieten. Onder jongeren zijn wij een van de populairst­e afspreekpl­ekken geworden.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Véronique De Kock kreeg gisteren les van echte acrobaten om zaterdag zonder brokken de verticale catwalk te bestijgen.
FOTO JAN AUMAN Véronique De Kock kreeg gisteren les van echte acrobaten om zaterdag zonder brokken de verticale catwalk te bestijgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium