Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bouw nieuwe brug over kanaal start maandag

- (kma)

De nv De Vlaamse Waterweg start komende maandag zoals gepland met de bouw van de nieuwe brug over het Albertkana­al in Massenhove­n, op een tijdelijke locatie aan de oostkant van de bestaande brug.

Alle bruggen over het Albertkana­al moeten worden verhoogd voor de containerv­aart. De nieuwe brug van Massenhove­n zal sterk lijken op de nieuwe boogbrug van Viersel.

Voor automobili­sten op de drukke N14 zal de hinder beperkt blij- De huidige toegang van de Venstraat tot de N14, waar veel pendelaars hun wagen parkeren, wordt vanaf maandag wel afgesloten. De Venstraat is dan alleen bereikbaar via de Herentalse­baan.

Tegelijker­tijd gaat het jaagpad onder de brug dicht tijdens de werken. Fietsers volgen op de rechteroev­er, de zijde van Massenhove­ncentrum, een omleiding via de Kerkstraat, N14 en de Vaartstraa­t. Op de linkeroeve­r is een omleiding niet mogelijk. Alle fietsers langs het kanaal worden daarom omgeleid via de rechteroev­er.

Vervolgens wordt de nieuwe brug ter plaatse opgebouwd en begin 2019 zal de constructi­e op de landhoofde­n worden gehesen. Later dat jaar wordt de oude brug gesloopt en wordt het verkeer over de nieuwe brug omgeleid.

Tegen de zomer van 2020 verplaatst de aannemer de nieuwe brug op de oude landhoofde­n en dan zijn de werkzaamhe­den volledig afgerond.

Carpoolpar­king

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal tegelijker­tijd een grote carpoolpar­king voor 160 wagens aanleggen aan het op- en afrittenco­mplex van de E313 in Massenhove­n. De bewoners van de Venstraat zullen via een tunneltje de carpoolpar­king kunnen bereiken. De N14 (Liersebaan) tussen de Vaartstraa­t en de Kanaalstra­at wordt gelijktijd­ig heraangele­gd. In de Kerkstraat komt een rotonde. Het gaat om de zogenaamde fase 3a.

Normaal zouden deze werkzaamhe­den ook nu gestart zijn, maar omdat de aanstellin­g van de aannemer langer op zich liet wachten dan gepland, zal ten vroegste half november begonnen worden. Momenteel wordt er een gedetaille­erde werkplanni­ng uitgewerkt.

 ?? FOTO KMA ?? Fietsers worden omgeleid via het jaagpad op de rechteroev­er.
FOTO KMA Fietsers worden omgeleid via het jaagpad op de rechteroev­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium