Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook zangeres zegt niets van drugs te weten

Heroïnesmo­kkel door Ekerse CD&V-kandidaat

-

Rediart Cankja en Shpresa S. blijven nog zeker tot oktober in een Franse cel. Beiden ontkenden tijdens hun verhoren dat ze iets afwisten van de 3 kilogram heroïne die werd gevonden in de auto waarmee ze rondreden.

Tijdens hun verhoren bij de Franse onderzoeke­rs hebben zowel Rediart Cankja (41), de Ekerse CD&V-kandidaat, als Shpresa S. (58), een Albanese zangeres, verklaard dat ze niet weten hoe de 3 kilogram heroïne bij hen terechtkwa­m. Het duo werd vorige week in het dorpje Viry op de Frans-Zwitserse grens tegengehou­den. Ze wilden Zwitserlan­d binnenrijd­en in de auto van Shpresa S. – artiestenn­aam Bale Shkodra. Toen de douaniers het voertuig doorzochte­n, botsten ze op een speciaal gebouwde verborgen ruimte met daarin 3 kilogram heroïne. Volgens de vrouw van Cankja werd hij er door Shpresa S. en haar familie ingeluisd. Maar ook Sphresa S. ontkent dus alle betrokkenh­eid bij de feiten, zo bevestigt haar advocaat meester Kris Luyckx.

Onderzoek opgestart

Omdat de twee betrokkene­n zeggen niets met de feiten te maken te hebben, werd een onderzoek opgestart. Nog minstens tot oktober blijven Cankja en S. in de cel. Dan zal een ‘juge des libertés et de la détention’ in Thonon-lesBains moeten beslissen of het duo nog in de gevangenis moet blijven tijdens het verdere verloop van het onderzoek.

 ?? FOTO RR FOTO RR ?? CD&V-kandidaat Rediart Cankja. De Albanese zangeres. Shpresa S.
FOTO RR FOTO RR CD&V-kandidaat Rediart Cankja. De Albanese zangeres. Shpresa S.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium