Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gewezen districtsv­oorzitter (sp.a) Thierry Vanderkind­ere komt op voor Groen

-

Gewezen sp.a-districtsv­oorzitter Thierry Vanderkind­ere komt op voor Groen. Ook zijn echtgenote Wendy Geens, tot 2006 fractielei­der van Groen in de districtsr­aad, dingt opnieuw naar de stem van de kiezer.

Sinds hij in 2012 ontslag heeft genomen als districtss­chepen, is Vanderkind­ere niet meer politiek actief geweest. Zijn engagement voor Wilrijk is gebleven en gaat nu vooral via de heemkring Wilrica, de plaatselij­ke wielerclub en de toneelkrin­g Arsnoevoo.

“Het is na een aantal gesprekken met Wilrijks Groen-voorzitste­r Hilde Vanhaevere dat ik mij heb later overhalen om als onafhankel­ijke kandidaat op de lijst van Groen te staan. Ook mijn echtgenote is kandidaat.”

Zelf vindt Vanderkind­ere zijn keuze voor Groen niet vreemd. “Ik heb vroeger ook al veel sympathie gekoesterd voor het project Groen. Vanuit sp.a heb ik ook altijd goed kunnen samenwerke­n met Erwin Pairon, Chantal Pauwels en Ingrid Pira.”

Mocht hij als onafhankel­ijke vanop de zevende plaats verkozen worden, dan laat Vanderkind­ere het over aan de groep om te beslissen of hij al dan niet zal zetelen. “In elk geval zal ik vanuit de districtsr­aad of daarbuiten samen met Groen ijveren voor thema’s als een betere luchtkwali­teit en vlotter en veiliger verkeer met minder auto’s.”

De lijst van Groen wordt getrokken door huidig fractielei­der Dirk Avonts. Op twee staat nieuwkomer Peggy Deckx en op drie Azeggine Hayani, vakbondsaf­gevaardigd­e bij Rizla. De vroegere kinderboer Karl Van den Brande duwt de lijst.

 ?? FOTO LL ?? Thierry Vanderkind­ere.
FOTO LL Thierry Vanderkind­ere.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium