Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mijn Plek brengt hip stukje stad naar de Schotense vaart

Nieuwe zaak met eten, interieurs­pullen en bloemen

- JAN AUMAN

Na amper twee dagen is Mijn Plek, de nieuwe foodconcep­tstore in de Villerslei, al meteen de lievelings­plek van velen. Zaakvoerst­er Pam Ferket en haar team moesten zich schrap zetten om de stormloop te doorstaan. Een hip stukje stad lijkt te zijn ingeplant over de vaart in Schoten.

Eind juni sloot De Vaart zijn deuren. Pam Ferket, echtgenote van reclameman en Grungblave­r Dirk Cassiers, nam de sleutels over en gaf het pand in de Villerslei in nauwelijks twee maanden tijd een transforma­tie.

“Zowat alles hebben we uitgebroke­n en vernieuwd, behalve de vloer omdat die een leuk motief heeft ”, zegt de gastvrouw.

Er moest ook best wat gebeuren om de ambitieuze Pam Ferket haar ding te laten doen. “Ik combineer een leuke plek waar je kan ontbijten en lunchen, met een eigenzinni­ge interieurz­aak, bloemenwin­kel en heb daarnaast ook nog vers fruit en andere kruidenier­swaren die je niet in de supermarkt vindt in de aanbieding”, aldus Pam.

Het concept is in Schoten ongezien. Laten we beginnen met het ontbijt. U kunt kiezen voor de klassieker­s zoals spiegeleit­jes of een croissant, maar wie wat avontuurli­jker aangelegd is, komt aan zijn trekken met bijvoorbee­ld een shakshuka (12 euro): een kruidig eenpansger­echt uit het MiddenOost­en en in Europa bekend geworden dankzij de Israëlisch-Britse kok Yotam Ottolenghi.

’s Middags kan u gaan voor broodjes of een salade. Lekker, eigentijds en gezond waren duidelijk de criteria op basis waarvan de kaart werd samengeste­ld. Geen martino of croque monsieur in Mijn Plek, maar wel belegd Fjordbrood, gebakken door overbuur Jan Dellafaill­e, of broccoli flatbread. Die vormen slechts de basis voor een spread naar keuze: chicken de luxe, health goat of vitello tonnato met avocado. “Je kan je ook laten verrassen door ons keukenteam dat je brood dan belegt met de twee lekkerste toppings van de week”, aldus Pam.

Oma’s appeltaart

Is alles gezond en goed voor de lijn? “Nee hoor”, bekent Pam. “Oma’s appeltaart is een echte zoete zonde, maar heel lekker en bedacht door onze meest ervaren medewerker.”

Wie erin slaagt al het lekkers in de koeltoog even te negeren en rechtdoor loopt in de winkel, komt in het interieurg­edeelte. Hier staat een selectie van de door Sofie Pierre uit Schilde zelfgemaak­te schalen en andere keramiek, aangevuld met door Pam uitgekozen fijne spulletjes. Rechts bevindt zich dan weer het nostalgisc­he kruidenier­srek met achteraan ook een selectie verse fruit en groenten. De bloemenrui­kers zijn van de hand van Hedwig Decoo, die lange tijd wat verderop in de Villerslei de bloemenzaa­k De Binderij uitbaatte. Ze blijft onder die naam ook van thuis uit boeketten samenstell­en. De eerste reacties op nieuwkomer Mijn Plek zijn laaiend enthousias­t. “Pam vult in wat Schoten miste”, is de meest gehoorde opmerking. Het valt op dat haar plek meteen ook een nieuw publiek aantrekt, van ver over de gemeentegr­ens.

Mijn Plek, Villerslei 6 in Schoten, Open wo-zat: 8-18u, zo: 8-14u. Ma en di gesloten.

 ?? FOTO'S JAA ?? Pam Ferket (zwarte trui) en haar team van Mijn Plek: Sabine Aerts, Veronique Gérard, Nikkie Verheyen en Nancy Heymans.
FOTO'S JAA Pam Ferket (zwarte trui) en haar team van Mijn Plek: Sabine Aerts, Veronique Gérard, Nikkie Verheyen en Nancy Heymans.
 ??  ?? De bloemen- en fruithoek. Naast eten en drinken kan u hier ook terecht voor interieurs­pulletjes.
De bloemen- en fruithoek. Naast eten en drinken kan u hier ook terecht voor interieurs­pulletjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium