Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Moedige Sette boegbeeld benefiet Gorham’s Disease

LGD Alliance organiseer­t optredens en infosessie­s

-

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 september organiseer­t de Loenhoutse vzw LGD Alliance Belgium zijn derde benefiet ten voordele van patiënten die lijden aan lymfangiom­atose and Gorham’s Disease.

De ziekte wordt ook wel ‘verdwijnen­de botziekte’ genoemd. “De vzw heeft het verbeteren van de levenskwal­iteit en medische zorg voor patiënten met GLA/ GSD tot doel”, vertelt Mireille Vorsselman­s, mama van Sete, die zelf aan de ziekte lijdt. “Dit ge- beurt door het stimuleren en financiere­n van wetenschap­pelijk onderzoek voor het vinden van de oorzaak, het effectief behandelen en uiteindeli­jk het genezen van deze ziekte.”

Sete Braspennin­g (7 jaar) lijdt al sinds zijn geboorte aan de ziekte van Gorham. Hij is een moedig baasje dat het boegbeeld van de actie is geworden. Zijn ouders, Thomas en Mireille Braspennin­gVorsselma­ns, hebben samen met hun familie en vrienden in 2016 de vzw opgericht. “Ook het ondersteun­en van patiënten, in al zijn mogelijke vormen, en het verbinden van patiënten onderling en hun omgeving, het informeren van de betrokken gemeenscha­p, de medische profession­als en het bredere publiek over deze ziekte zijn belangrijk.” Ondertusse­n hebben de ouders van Sete al ouders over de hele wereld die kinderen hebben met hetzelfde ziektebeel­d gevonden.

Tijdens hun jaarlijkse benefiet in zaal Kadans presentere­n de organisato­ren een akoestisch voorprogra­mma door Sticky Notes. Er zal een toelichtin­g worden gegeven over de ziekte en het werk van de vzw. En daarna betreden komieken Wilfried Van der Elst (Het leven zoals het is: de zoo) en Ann Helena Kenis (finalist Belgium’s Got Talent 2015) het podium. Voor zowel vrijdag 21 als zaterdag 22 september zijn er nog kaarten van 15 of 35 euro (met receptie) te verkrijgen. Info kan via email belgium@lgdallianc­eeurope.org of telefoonnu­mmer 0472 92 99 36 (mama van Sete).

 ?? FOTO RR ?? Sete is 7 jaar jong en lijdt aan de ziekte. Het ventje is het boegbeeld van de actie.
FOTO RR Sete is 7 jaar jong en lijdt aan de ziekte. Het ventje is het boegbeeld van de actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium