Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Likes en superlikes in ’t echt

Populaire ‘dateparty’ trekt in Hollywoods­tijl naar Damwijk

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

Wie al dat swipen moe is en het gevoel heeft dat datingapp Tinder toch niet zo doeltreffe­nd werkt als verhoopt, wacht vrijdag een digitale detox die misschien wél de vonk kan doen overslaan. Dans en match in ’t echte leven op een nieuw MNDR TNDR-feest.

Begin dit jaar kwam MNDR TNDR overgewaai­d vanuit de Arteveldes­tad. In Gent draait het feestconce­pt al langer op volle toeren. “Een aantal jaar geleden had ik het idee om samen met een vriendin een feest voor singles te organisere­n”, vertelt organisato­r Robby Lannoy. “We waren toen allebei eind de twintig en we hoorden heel wat mensen klagen dat ze geen nieuwe mensen meer ontmoetten.”

Een eerste feest in een klein cafeetje werd een overrompel­ing. “Honderden mensen stonden op straat.” En ook een tweede avond barstte volledig uit zijn voegen. “Sindsdien is MNDR TNDR een maandelijk­s gegeven geworden.”

Want het mag duidelijk zijn: niet iedere single zit tegenwoord­ig op Tinder en niet elke single die op UTinder zit, vindt er wat hij of ezij zoekt. “Uiteindeli­jk is azo’n app redelijk oppervlakp­eknig. Aan de hand van wat foent.oD’s en een openingszi­n selecdintg­eeisr n. ijn hje mensen. Dat werkt niet voor iedereen. Mijn ding is het persoonlij­k niet”, vertelt Robby. “Iemand spontaan tegen het lijf lopen, dat werkt in veel gevallen toch nog altijd het best. En op een evenement als MNDR TNDR weet je dan dat de andere aanwezigen daarvoor openstaan.”

Buttons en stickers

Om Cupido een handje te helpen, wordt er gewerkt met buttons die aangeven op wat voor type je valt. “Vrijdag zullen die buttons in het thema van Hollywood zijn.” Blond als Ryan Gosling of Scarlett Johansson? Of toch eerder donker als Penelope Cruz of Johnny Depp? “Die buttons fungeren als een ijsbreker. En sinds kort voorzien we ook stickers die je kan uitdelen: likes en superlikes zoals op Tinder, maar dan in het echt. Om de interactie te bevorderen.”

En dan is het vooral de bedoeling dat er gefeest en gedanst wordt. “We vragen onze dj’s steeds om zo breed mogelijk te draaien: hitjes van nu en klassieker­s van vroeger zodat iedereen het hier naar zijn zin heeft. Zo heb je in het slechtste geval gewoon een heel leuke avond onder vrienden. In het beste geval leg je contact met iemand en bloeit daar iets moois uit”, hoopt Lannoy. En wat als je al van ’t straat bent? “Geen probleem. We voorzien ook ludieke buttons als ‘wingman’ of ‘wingwoman’. Enige voorwaarde is dat je vergezeld bent van een aantal single vrienden. Want de bedoeling blijft wel dat het een laagdrempe­lig feest is voor singles die graag iemand willen ontmoeten.” Wie vrijdag van plan is om af te zakken naar de loods van Meatpack in AntwerpenN­oord komt best op tijd, want er zijn al ruim drieduizen­d geïnteress­eerden op de Facebookpa­gina van het evenement.

 ?? VANDEN BULCKE FOTO MARTIJN ?? Het razend populaire MNDR TNDRconcep­t trekt vrijdag naar Meatpack.
VANDEN BULCKE FOTO MARTIJN Het razend populaire MNDR TNDRconcep­t trekt vrijdag naar Meatpack.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium