Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mensen moeten iets te zien krijgen op Rupel Boom”

Yanni De Vriendt gaat met Rupel Boom voor zeven op negen

- PETER NYS

Met vier op zes nam Rupel Boom een onverhoopt sterke start. Zondag komt er met Chatelet-Farciennes een ploeg op bezoek die in principe binnen de mogelijkhe­den van de Steenbakke­rs ligt.

“We behoren op papier allebei tot de kleinere ploegen van de reeks, zeker wat budget betreft”, weet ook Yanni De Vriendt, de doelman van Rupel Boom. “Maar daaruit concludere­n dat we zondag sowieso moeten winnen, lijkt me gevaarlijk. Het zou ook ontzettend dom zijn mochten we na die vier op zes plots denken dat alles vanzelf zal gaan. Dan gaan we ongetwijfe­ld wel eens tegen de muur lopen. Onze trainers hebben Chatelet al gescout en wisten ons toch te vertellen dat het geen slechte ploeg is.”

Een zeven op negen zou jullie wel meteen op het goeie spoor zetten.

Yanni De Vriendt: “Dat beseft iedereen in de groep. We hebben het onverhoopt goed gedaan tegen Heist en Seraing, wat toch twee sterke ploegen in deze reeks zijn. Als daar nu een driepunter tegen Chatelet zou bijkomen, nemen we meteen wat afstand van de onderste regionen. Dat kan dan een positieve invloed hebben op onze prestaties, want dan is de druk er een beetje af.”

Rupel Boom lijkt zonder complexen op het veld te staan. Hoe komt dat?

“Omdat stress je niet veel verder

helpt. Het klopt wel dat de trainers ons veel vertrouwen schenken en benadrukke­n dat we moeten durven te voetballen. We streven verzorgd aanvallend voetbal na, dat zit in het DNA van deze club. Het is knap dat je die lijn zelfs na een promotie probeert door te trekken, want dat is niet evident. Het is de bedoeling dat de mensen iets te zien krijgen als ze naar Rupel Boom komen. Er is sinds

enkele jaren een overaanbod aan voetbal, dus als je mensen naar het stadion wil lokken, moet er iets te beleven zijn. Voorlopig lukt dat prima. We hebben al twee weken op rij drie keer gescoord. Dat geeft vertrouwen, want je weet dat een tegendoelp­unt niet fataal hoeft te zijn. Maar ik krijg uiteraard liefst zo weinig mogelijk goals binnen. Een doelman is pas echt tevreden als hij de nul heeft kunnen houden. Achterin zit het wel goed. Er zijn veel nieuwe spelers, maar we voelen elkaar al goed aan.”

Ploegnieuw­s: Augustynen is geschorst na zijn rode kaart op Seraing. De Paepe keert terug in de kern na schorsing. Kern: De Vriendt, Verbiest, De Looze, De Maeyer, Kerstenne, Farin, Spaenhoven, Somers, De Paepe, Put, Schaessens, Hens, Damblon, Doncos, Walen De Keyser, Laureys, Siebens.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Yanni De Vriendt: “De trainers geven ons veel vertrouwen en benadrukke­n dat we moeten durven voetballen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Yanni De Vriendt: “De trainers geven ons veel vertrouwen en benadrukke­n dat we moeten durven voetballen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium