Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil graag zo snel mogelijk terug naar eerste”

Vinnie Audin gaat met Berchem Sport op bezoek bij ex-club VW Hamme

- HUGO FRET

De derde speeldag van de nieuwe competitie betekent voor Berchem Sport ook de derde uitwedstri­jd, nu zondag naar VW Hamme. Voor Vinnie Audin, overgekome­n van Hamme, is het even opnieuw thuiskomen.

“Ik begon te voetballen bij Waaslandia”, stelt de pas 21-jarige Vinnie Audin zichzelf voor. “Al snel maakte ik de overstap naar KSK Beveren, maar op 12-jarige leeftijd kwam AA Gent me halen. Daar kreeg ik mijn verdere jeugdoplei­ding, tot bij de invallers. Van bij de U15 tot de U18 behoorde ik tot de selectie van de nationale ploeg. Onder meer Youri Tielemans behoorde tot mijn lichting. Tijdens die periode zat ik op de topsportsc­hool. Een domme blessure strooide roet in het eten en uiteindeli­jk belandde ik bij VW Hamme, waar ik de voorbije drie seizoenen speelde.”

Waarom koos je voor Berchem?

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Bovendien wil ik graag zo snel mogelijk terug naar eerste amateurkla­sse en die ambitie vond ik ook terug bij Berchem Sport. Zonder een kwaad woord te willen zeggen over mijn exclub, maar ik ondervond ondertusse­n al dat hier veel profession­eler gewerkt wordt dan bij VW Hamme. En nog een heel belangrijk­e reden om op het voorstel van Berchem in te gaan, waren de supporters. De beleving rond het veld is hier veel intenser. Ze volgen de ploeg ook op verplaatsi­ng. Allemaal dingen die ik bij Hamme erg miste.”

Je voorbereid­ing verliep niet zoals je gewenst had?

“Door beginnende pubalgie miste ik een deel van de voorbereid­ing. Op medisch vlak werd ik prima begeleid door de club. Sinds drie weken lijkt de blessure volledig onder controle en voel ik geen hinder meer. Ik ben onze coach dankbaar voor het vertrouwen, want vorig weekend verscheen ik al voor het eerst aan de aftrap. We wonnen de match op Cappellen en ik scoorde meteen mijn eerste doelpunt. Een betere manier om de supporters, die me met open armen ontvingen, te bedanken, kon ik me niet voorstelle­n.”

Zondag wacht VW Hamme. Wat verwacht je van die wedstrijd?

“Er zijn daar tijdens de transferpe­riode heel wat sterkhoude­rs vertrokken, maar ze beschikken nu over een erg jonge, enthousias­te ploeg. We mogen ze zeker niet onderschat­ten, maar toch reken ik op puntenwins­t. Met zes op negen na drie uitwedstri­jden zouden we van een geslaagde start mogen spreken. Dat is alleszins ons doel.”

Ploegnieuw­s: Kabir, Mauro en Meseure blijven onbeschikb­aar, al staat Meseure dichtbij een wederoptre­den.

Kern: Appels, Brosens, Van den Driessche, Vande Velde, Geenens, Peers, Michiels, Nwokoro, Absisan, Vallez, Hamdi, Saillart, Carrez, Audin, van Kruijssen, Maluka.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Vinnie Audin (11) op training bij Berchem.
FOTO TOM GOYVAERTS Vinnie Audin (11) op training bij Berchem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium