Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij passen ons niet aan de tegenstand­er aan”

- MAXIM VOLANT Cappellen

Voor de derde keer op rij staat Cappellen tegenover een ploeg waarover uit het verleden weinig kennis ter beschikkin­g is. “We gaan altijd uit van onze eigen sterkte. Aanpassen aan de tegenstand­er is niet aan ons besteed”, zegt Maxim Volant.

De rechtsacht­er tilt niet te zwaar aan het verlies van zondag tegen Berchem. “We hadden gehoopt dat we een verlengstu­k zouden breien aan de winst in de openingsma­tch op Hamme, maar uiteindeli­jk is drie op zes tegen twee sterke tegenstand­ers niet slecht. Ik vind zelfs dat we tegen Berchem meer verdienden. Tot het tweede doelpunt viel, hadden we de match onder controle, maar nadien raakten we de pedalen kwijt. Dat kan gebeuren.”

Met een drietal nieuwkomer­s op offensieve posities is het niet onlogisch dat er af en toe nog moet worden gezocht, beseft Maxim. “Het is een pluspunt dat we vanuit de verdedigin­g verschille­nde opties hebben om in te spelen. Veel spelers willen de bal. Momenteel is het evenwel nog wat zoeken naar de beste afspeelmog­elijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat de volgende weken alles in de juiste plooi valt. Dat ik nog niet op een stilstaand­e fase scoorde, maakt me niet ongerust. Ons gestaltevo­ordeel zal ook dit seizoen renderen, daar ben ik van overtuigd. De bal moet eens goed vallen. Sint-Niklaas is een stap in het onbekende. We gaan uit van onze kwaliteite­n en zien wel waar ons dat brengt.” (en) Ploegnieuw­s: Engelen en De Vogelare revalidere­n nog. Kern: Joossens, Volant, Lenaerts, Geuens, Deckers, Kil, De Vriese, Cornelisse­n, Faria Da Silva, Mathyssen, Floren, Destoop, Lemaire, De Lil, Wouters, Mitrovic, Pirotte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium